Veel belangstelling voor de openbare werkbijeenkomst van de gemeenteraad over de sportaccommodatie voor samenwerkende voetbalverenigingen en de Graafse hockeyvereniging. (tekst en foto: Annelies Graafsma)
Veel belangstelling voor de openbare werkbijeenkomst van de gemeenteraad over de sportaccommodatie voor samenwerkende voetbalverenigingen en de Graafse hockeyvereniging. (tekst en foto: Annelies Graafsma)

Weinig rek begroting bij financiële tegenvallers sportaccommodatie Grave

Sport 425 keer gelezen

GRAVE | De drie voetbalverenigingen in de gemeente Grave willen fuseren. Voorwaarde voor de fusie is één gezamenlijke nieuwe sportaccommodatie op Sportpark Kranenhof in Velp. In de openbare informatieavond van de gemeenteraad op 26 augustus stond opnieuw de vraag centraal wie de rekening betaalt en waar de risico's liggen. Wethouder Joosten liet het beantwoorden van deze vragen over aan externe deskundigen en aan de voetbalverenigingen zelf.

In februari 2019 stonden de investering door de gemeente, de precedentwerking, de verkeerssituatie en het algemeen belang al ter discussie. Wethouder Joosten kreeg de opdracht deze kwesties verder uit te werken. De kosten van de herontwikkeling van het sportpark bedragen ruim vier miljoen. Daar komen de kosten van de noodzakelijke projectondersteuning en onder meer de kosten van de infrastructuur rond het park bij. Het rijk heeft ca. 1 miljoen toegezegd op voorwaarde dat het sportpark wel op 31-7-2020 klaar is. Op de informatieavond geeft fusie-voorzitter Arthur Brussaard een toelichting. Brussaard: "Het vraagt een investering van de gemeente, dat weten wij. U heeft extra onderzoek gevraagd. We hebben de laatste tijd veel werk moeten verrichten. Met de vergunningen en de bouwplannen lopen we nu achter en de prijzen in de bouw gaan omhoog. Maar 95 procent van alle leden wil het sportpark." De Stichting Waarborgfonds Sport deed onderzoek met als uitkomst: het project is haalbaar, maar dan moet echt alles meezitten. Op dinsdag 11 september is wethouder Joosten aan zet. Hij moet de raad er van zien te overtuigen dat het project voor de gemeente financieel verantwoord is. Ook moet hij antwoord geven op de vraag wat er met de vrijkomende accommodaties gebeurt. Op 16 september valt in de raadszaal het besluit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant