Afsluiting van het Schilderspad in Boxmeer is volgens de VVD-fractie geen optie.
Afsluiting van het Schilderspad in Boxmeer is volgens de VVD-fractie geen optie. Foto: Martijn Schwillens

VVD Boxmeer: 'Nee' tegen afsluiting Schilderspad

Politiek 992 keer gelezen

BOXMEER | Volgens de VVD-fractie in de gemeente Boxmeer kunnen de plannen om het Schilderspad in Boxmeer af te sluiten naar de prullenbak. "De enige oplossing is het pad openhouden en de situatie ter plekke oplossen", aldus fractievoorzitter Judith Logtens.

Eén van de meest besproken politieke dilemma's in de kern Boxmeer is dit jaar de mogelijke sluiting van het Schilderspad. "Twee jaar geleden hebben we wethouder Verstraaten op de fiets in de ochtendspits laten ervaren wat een knelpunt dit is. In eerste instantie werd er vooral gepleit voor handhaven op dit stuk. Daarna kwamen er de voorwaarden van ProRail bij", vervolgt Logtens. "Uiteindelijk werd de oplossing uit de hoge hoed getoverd: afsluiting van het Schilderspad. Daarnaast werd een plan getekend voor een fietsstraat op de Rembrandt van Rijnstraat. Zonder overleg met omwonenden en scholen in die straat. Groot protest, geen draagvlak."

'Niet probleem verplaatsen'
Het is nu wachten op het rapport van de wijkraden alvorens op 26 september een besluit genomen wordt in de gemeenteraad. "Of de oplossing dit nu met stoplichten is of met een verbreding, dat laten we over aan de verkeersdeskundigen. Vooral niet het probleem verplaatsen naar een andere hoek, daar is niemand mee geholpen. Het plan van het college kan wat ons betreft terug naar de tekentafel."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant