Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Op de plaats van de Piramide (foto) en Elkerlyc in Gennep komt straks het nieuwe Kind Expertise Centrum.
Op de plaats van de Piramide (foto) en Elkerlyc in Gennep komt straks het nieuwe Kind Expertise Centrum. (Foto: Jos Gröniger)

Meer geld nodig voor Kind Expertise Centrum in Gennep

  •   174 keer gelezen

GENNEP | De plannenwijziging voor de ontwikkeling van het Kind Expertise Centrum (KEC) aan de Picardie in Gennep leidt tot een flinke kostenverhoging. De switch van de rechtsom- naar de 'linksomvariant' vraagt een krediet van ruim 12.000.000 euro. Oorspronkelijk was nog 8.300.000 euro benodigd. De Gennepse raadsleden zijn afgelopen week geïnformeerd over kostenstijging.

Door Jos Gröniger

In eerste instantie werd de voorkeur uitgesproken voor het KEC aan de Picardie op de plaats van basisschool Maria Goretti. Dat plan haalde het niet, onder meer wegens de verkeersafwikkeling op de Picardie. De 'linksomvariant' met nieuwbouw op de plaats van de scholen Piramide en Elkerlyc en aanrijdroutes via de parkeerplaats Martinushof bleek in de nieuwe inzichten beter.

Meer mogelijkheden
Voor dat plan stemde de raad in 2017 in met een krediet van 6.500.000 euro. Bij dat bedrag waren de grondaankopen, inrichting van de openbare ruimte en sloop van gebouwen niet inbegrepen. Het totale krediet zou derhalve op 8.300.000 uitkomen.
De nieuwbouw van het KEC op de plaats tussen de Martinushof, Picardie en sportcentrum Pica Mare brengt naast de betere verkeersafwikkeling andere voordelen mee. Het gebouw op de nieuwe plek biedt meer duurzame mogelijkheden, een grote buitenspeelruimte terwijl het ook beter in de openbare ruimte past.

Ander prijskaartje
Er hangt echter wel een ander prijskaartje aan het geheel. Er is bijna 9.800.000 euro benodigd. De grondaankopen, sloop en inrichting van de openbare ruimte zijn niet meegerekend. Voor het totaalplaatje is 12.113.000 euro nodig.
De collegeleden merkten daarbij op dat de percelen van de gesloopte en nog te slopen schoolgebouwen verkocht kunnen worden ten bate van woningbouw. Die opbrengst is nog niet meegerekend.

Meer berichten