Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Meld je ook aan voor de Anti Slipcursus.
Meld je ook aan voor de Anti Slipcursus.

Anti Slipcursus leerzaam, maar ook erg leuk

  •   357 keer gelezen

Een Anti Slipcursus alleen geschikt voor echte durfals? Zeker niet, want bij het Safety Experience Center in Rosmalen komen jaarlijks vele duizenden klanten; van mannen tot vrouwen en van jong tot oud.

door Leon Voskamp

De Verkeersveiligheid Groep Nederland is een kennis- en opleidingscentrum dat met behulp van training, consulting en online trainingsapplicaties een bijdrage levert aan een verhoging van de verkeersveiligheid. Op het prachtige terrein -het Safety Experience Center komen jaarlijks zo'n 25.000 klanten.

Diverse groep
De Anti Slipcursus is één van de trainingen. De mensen die voor deze cursus kiezen, zijn heel divers. Van een beginnend bestuurder tot een ervaren chauffeur en van groepen tot individuen.

Angst op de weg
"Vooral in deze periode en later in het jaar neemt de populariteit van de cursus toe. Het wordt slechter weer, het is eerder donker en de kans op gladde wegen neemt toe. Veel automobilisten gaan dan met angst de weg op. Met een Anti Slipcursus train je op bewustwording. Je wordt je bewust van je eigen beperkingen als automobilist, maar ook die van andere weggebruikers. Met begeleiding van een ervaren instructeur leer je tijdens deze cursus hoe je moet handelen in een noodsituatie", aldus opleidingsadviseur Bas Holthuis.

Oefeningen
Er wordt gestart met drie kwartier theorietraining. Daarna ga je met een groep de baan op. Vaak zit je met z'n drieën in een auto (Mercedes A- of C-Klasse) en de ervaren instructeur staat op de baan. Er zijn verschillende onderdelen, zoals algemene voertuigbeheersing, rem- en uitwijkoefeningen, over- en onderstuurtraining en het maken van een noodstop op nat wegdek. Bij ABS ontstaat er bij velen een schrikreactie, maar tijdens de cursus leer je wat je wel en vooral niet moet doen achter het stuur.

Certificaat
Iedere oefening voer je meerdere keren uit, waarbij uiteraard geslipt gaat worden. Bestuurders leren hoe ze een slippende auto weer onder controle krijgen. Op de baan geeft de instructeur direct feedback. Na afloop wordt er geëvalueerd en krijgt iedere deelnemer een certificaat. Er is ook ruimte voor vragen aan de instructeur. Holthuis: "De veiligheid staat bij al onze cursussen bovenaan. Maar deze slipcursus combineert het leerzame met een leuke ervaring."

Bedrijfsuitjes
Veel geboekt zijn de uitjes voor bedrijven, vriendengroepen of families. Groepen worden op het terrein ontvangen met een lekker hapje en drankje en volgen daarna de slipcursus. Een leerzaam uitje dus waarbij na afloop ook ruimte is voor bijvoorbeeld een uitgebreide barbecue of buffet.

Meer informatie
Meer willen weten over de Anti Slipcursus en de Verkeersveiligheid Groep Nederland? Neem dan een kijkje op de website www.verkeersveiligheidgroep.nl. Telefonisch bereikbaar via (073) 523 12 21.

Meer berichten