De gemeenteraad van Cuijk stemde maandagavond in met een amendement over de Bungelaar van ABC, dat vervolgens zelf tegen de plannen stemde.
De gemeenteraad van Cuijk stemde maandagavond in met een amendement over de Bungelaar van ABC, dat vervolgens zelf tegen de plannen stemde.

Ommezwaai ABC over de Bungelaar in Cuijkse raad 'is not done'

Politiek 972 keer gelezen

BEERS | Coalitiegenoot Liberaal Land van Cuijk is niet te spreken over de handelswijze van Algemeen Belang Cuijk (ABC) bij de raadsbehandeling van de plannen voor de Bungelaar in Beers (zie elders op Kliknieuws).

Nadat ABC zelf in het debat een raadsmeerderheid had weten te bewerkstelligen om de bestemming in het bestemmingsplan te veranderen van 'Horeca' in 'Recreatie', trok de partij haar steun in voor de plannen voor een restaurant, multifunctionele accommodatie en mogelijk een B&B in de voormalige boerderij aan de Bungelaar in Beers. "Wij vinden dat deze ontwikkeling niet past bij een natuurparel", beredeneerde fractievoorzitter Helma Pluk. De opmerkelijke ommezwaai van ABC zorgde direct voor hoongelach bij de oppositiepartijen. Liberaal Land van Cuijk, dat samen met ABC en CDA de coalitie vormt in Cuijk, voelde zich gepiepeld. "Dit is not done", vindt fractieleider Liesbeth van Heeswijk. "Zo ga je niet met elkaar om in de politiek. Je moet op elkaar kunnen vertrouwen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant