Het tragische verhaal van de Brit David Silvertop, begraven in Sint Anthonis, komt aan bod in de tentoonstelling 'Facing Freedom'.
Het tragische verhaal van de Brit David Silvertop, begraven in Sint Anthonis, komt aan bod in de tentoonstelling 'Facing Freedom'. Foto: Bureau Funeralia.

Bijzondere oorlogstentoonstelling 'Facing Freedom' in Sint Anthonis

Historie 354 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Dit jaar en in 2020 herdenken we in Nederland het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog. Stichting Dodenakkers.nl wil ook graag een bijdrage leveren aan 75 jaar vrijheid en organiseert in samenwerking met Oorlogsmuseum Overloon de tentoonstelling 'Facing Freedom', die op woensdag 25 september wordt geopend in Sint Anthonis.

Met de tentoonstelling wordt stilgestaan bij zes persoonlijke verhalen van mensen die zijn omgekomen bij de bevrijding van Brabant. Hun verhaal wordt verteld in een expositie die bestaat uit acht panelen. Deze bijzondere expositie staat gewoon op straat en wordt op woensdag 25 september om 19.00 uur op de Brink in Sint Anthonis onthuld. Tegelijk vindt de oprichting plaats van de veteranenvereniging Sint Anthonis.

Geen toeval
De dag van de opening van de tentoonstelling is niet toevallig gekozen. Want 25 september is de dag waarop niet alleen de bevrijding van Sint Anthonis wordt herdacht, maar ook de sterfdag van één van de bevrijders van het dorp. De Brit David Silvertop ligt begraven op het kerkhof in Sint Anthonis. Zijn tragisch overlijden is één van de verhalen in de tentoonstelling. De overige vijf verhalen hebben betrekking op andere Brabantse plaatsen. 'Facing Freedom' is een initiatief van Stichting Dodenakkers.nl, dat expositie samen met Bureau Funeralia en Oorlogsmuseum Overloon heeft ingevuld. Na 14 oktober is de tentoonstelling te zien in Overloon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant