De Graancirkelloop beleeft de vierde editie.
De Graancirkelloop beleeft de vierde editie.

Graancirkelloop in en rond Oploo hoopt op deelnemersrecord

Sport 209 keer gelezen

OPLOO | Hardlopers hebben de laatste zaterdag in september al lang omcirkeld in hun agenda, want dan is de initiatiefgroep in Oploo gastheer van de vierde editie van de Graancirkelloop. Nieuwkomers zijn op zaterdag 28 september al even welkom. De hardloopwedstrijd rond Oploo kent afstanden van 5 en 10 km, een jeugdloop en een bambinoloop.

De organisatie hoopt het deelnemersrecord – vorig jaar gevestigd met 125 deelnemers – andermaal te overtreffen. Een reële ambitie, omdat 28 september vrij is op de regionale hardloopkalender. Er wordt gerekend op de komst van regionale atleten en loopgroepen. Met aandacht voor de positieve relatie tussen lopen en gezondheid hoopt de organisatie wederom veel kinderen aan te trekken. Zo hebben alle kinderen van de Peelraam-basisscholen een uitnodiging ontvangen.
Net als bij de voorgaande edities voert de route van de 5 en 10 km over het Graancirkelpad, door het buitengebied van Oploo, langs de wind- en watermolen en door het Avonturenpark. Het startbureau, start en finish bevinden zich ter hoogte van de kerk. In elke categorie zijn er 3 prijzen voor dames en heren. Voorinschrijving is mogelijk via www.uitslagen.nl (bij Graancirkelloop). Het is ook mogelijk om op de wedstrijddag zelf in te schrijven. Zie ook www.graancirkeloploo.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant