De oversteek voor fietsers op de kruising Schilderspad-Spoorstraat in Boxmeer leidt tot gevaarlijke situaties.
De oversteek voor fietsers op de kruising Schilderspad-Spoorstraat in Boxmeer leidt tot gevaarlijke situaties. Foto: Martijn Schwillens

Schilderspad: 'Ondertunneling overweg of fietspad is beste oplossing'

Verkeer en vervoer 892 keer gelezen

BOXMEER | Ondertunneling van de spoorwegovergang aan de Spoorstraat-Sint Anthonisweg in Boxmeer is de beste oplossing voor de problematiek met overstekende fietsers vanaf het Schilderspad. Een alternatief zou een fietstunnel onder de Spoorstraat zijn.

Dat blijkt uit de schouw die Karel Brookhuis, hoogleraar Verkeerspsychologie Rijksuniversiteit Groningen, heeft uitgevoerd namens de wijkraden die fel zijn gekant tegen de plannen van wethouder Jeu Verstraaten (VDB/LO) om het fietspad aan het Schilderspad af te sluiten en de veelgebruikte fietsroute te verleggen naar de Rembrandt van Rijnstraat. Die plannen konden evenmin op enthousiasme rekenen bij de gemeenteraad, maar een inhoudelijke behandeling werd in juni nog uitgesteld in afwachting van de schouw. Die maakt duidelijk dat ondertunneling 'de beste oplossing' is. Een alternatief is opsplitsing van het autoverkeer door middel van éénrichtingsverkeer (Boxmeer in vanuit het zuiden/A73, Boxmeer uit naar het noorden/A77). "Het probleem van de chaos in de spits is dan 's ochtends aanzienlijk minder. Fietsers op het Schilderspad hebben nog maar met één stroom auto's te maken, die bovendien minder heftig is", aldus Brookhuis.
De gemeenteraad van Boxmeer neemt donderdag 26 september een besluit over het Schilderspad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant