Emma Loeffen treedt 27 oktober op in de Schouwburg Cuijk.
Emma Loeffen treedt 27 oktober op in de Schouwburg Cuijk. Foto: Martijn Schwillens

Emma Loeffen wil haar publiek 'meenemen op een muzikale reis'

Kunst en cultuur 718 keer gelezen

VIANEN/CUIJK | Wat goed is komt snel. Dat geldt ook voor Emma Loeffen. De singer-songwriter uit Vianen is amper 21 jaar, maar maakt zich al op voor haar tweede show in de Schouwburg Cuijk. Anders dan vorig jaar, vormt op zondag 27 oktober dit keer de theaterzaal het decor voor een bijzonder concert van Emma en enkele gastartiesten. "Het is superfijn dat de Schouwburg me de kans geeft om in de grote zaal te spelen", lacht Emma, die afgelopen maandag kreeg te horen dat ze is genomineerd voor de Cultuurprijs Cuijk.

Door Martijn Schwillens

De repetities voor haar concert zijn in volle gang. Zo kan de Viaanse artieste al ervaren hoe het is om fulltime zangeres te zijn. Want die ambitie heeft ze, zo vertelt ze. "Ik studeer nu aan het conservatorium in Arnhem en ik hoop later mijn beroep te kunnen maken van muziek. Een eigen tour langs de theaters in Nederland en optreden op festivals is iets waar ik van droom", verduidelijkt Emma, die haar passie voor de muziek ontdekte tijdens haar deelname aan The Voice Kids in 2012, maar sindsdien is doorgegroeid tot een volwaardige artieste. "Bij The Voice werd je automatisch aan popnummers gekoppeld, maar op het conservatorium word je heel breed opgeleid en maak je kennis met bijna alle muziekstijlen."

Pop, soul, funk en jazz
De twee uur durende theatervoorstelling 'Smooth Sunday Sessions' in de Schouwburg zit vol met oude klassiekers van onder andere Aretha Franklin, Michael Jackson en Whitney Houston, maar ook zal er top-40 muziek ten gehore worden gebracht. Op het conservatorium leerde ze de artiesten kennen met wie ze tegenwoordig 'een hele fijne' band vormt. "We spelen uiteraard alles live. Vooral pop, soul, funk en jazz. Het gaat om covers, maar ook eigen nummers. Het loopt uiteen van gevoelige ballads tot lekkere uptempo songs", vervolgt ze. Hiervoor heeft Emma ook enkele special guests uitgenodigd, zoals de Jamzz Collective 'EWF' Tribute Band en Trio Dahu. "De Jamzz Collective van Marc Loeffen brengt een prachtige tribute aan Earth, Wind & Fire. En Trio Dahu is een heerlijk Frans chansonbandje. Een andere gast is Anneke Miggiels (Into the Mood), bij wie ik altijd terecht heb gekund voor advies en die gewoon een enorm goede stem heeft."

Muzikale reis
Voor Emma is haar show geslaagd 'als het publiek met mij en mijn band op een muzikale reis is geweest'. "Dat ze echt hebben kunnen genieten en aan niets anders hebben gedacht dan aan muziek."
'Smooth Sunday Sessions' van Emma Loeffen & Friends is zondag 27 oktober om 15.00 uur te zien in de Schouwburg Cuijk. Tickets a 17,50 euro zijn verkrijgbaar via www.schouwburgcuijk.nl of aan de kassa.

Twee vrijkaarten winnen? Kijk dan op de Facebook-pagina van nieuwsblad De Maas Driehoek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant