Metameerleerlingen onderwijzen basisschoolkinderen voor de Europese Dag van de Talen.
Metameerleerlingen onderwijzen basisschoolkinderen voor de Europese Dag van de Talen. Foto: Rowena de Bas

Leerlingen Metameer als jonge leerkracht voor de klas

Onderwijs 566 keer gelezen

STEVENSBEEK/BOXMEER | Twee of drie jaar geleden zaten de leerlingen van Metameer zelf nog in groep acht. Afgelopen donderdag en vrijdag stonden ze voor de klas op een basisschool ter gelegenheid van de Europese Dag van de Talen. Leerlingen van het tweetalig onderwijs (tto) in Stevensbeek en jenaplan Boxmeer gaven Engelse les.

Leuk om als jonge leerkracht iets te leren aan kinderen die net iets jonger zijn dan zijzelf. "Twee jaar geleden zat ik zelf nog op deze basisschool," vertelt Maèlla Römer uit Cuijk. "Ik dacht toen: wat spreken zij goed Engels. En nu stond ik zelf voor de klas. In één jaar tto heb ik echt al heel veel geleerd!"
De kinderen luisterden heel geïnteresseerd naar hun jonge leerkrachten en stelden veel vragen over tweetalig onderwijs in het voortgezet onderwijs. Is tto moeilijk? Maèlla: "Tot de herfstvakantie was het wennen. Daarna kwam ik in het ritme."

Talenkennis belangrijk
De leerlingen van Metameer tweetalig onderwijs weten waarom talenkennis belangrijk is. De tweede- en derdeklassers tweetalig havo/vwo gebruiken hun kennis en vaardigheden in een Engelse les aan basisschoolkinderen. "Je talen spreken is handig voor op vakantie en als je later gaat studeren."

Metameerleerlingen onderwijzen basisschoolkinderen voor de Europese Dag van de Talen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant