De Hobby Doe Wat Beurs verhuist dit jaar naar City Resorts in Mill. (tekst: Jos Gröniger)
De Hobby Doe Wat Beurs verhuist dit jaar naar City Resorts in Mill. (tekst: Jos Gröniger)

Hobbybeurs Doe Wat verhuist naar City Resorts in Mill

Kunst en cultuur 519 keer gelezen

MILL | Het Senioren Hobby Centrum in Mill is opnieuw de organisatie achter de hobby- en vrijetijdsbeurs Doe Wat. De befaamde beurs voor hobbyisten en verzamelaars vindt op zondag 6 oktober voor het eerst onderdak in de Evenementenhal van City Resorts Mill.

De verhuizing van sporthal De Looierij naar City Resorts komt de bereikbaarheid van de hal ten goede. "En er is ook meer parkeergelegenheid op het complex", zegt Jan Derks, de voorzitter van de commissie die de beurs organiseert, "Handig, want de beurs trekt jaarlijks tussen de zeven- en achthonderd bezoekers." De hobby en vrijetijdsbeurs Doe Wat vindt voor de 33e keer plaats. "Oorspronkelijk waren het particulieren die de beurs organiseerden, maar omdat er steeds meer bij kwam kijken heeft het Senioren Hobby Centrum Mill dat overgenomen. De beurs sluit ook prima aan bij de activiteiten die wij ontplooien voor de jonge ouderen uit Mill", zegt Hans van Baal van het Hobby Centrum.
In de grote hal van City Resorts zijn op 6 oktober zo'n 80 standhouders vertegenwoordigd. Zij dragen hun hobby uit of tonen hun bijzondere verzameling. "De beurs is onder te verdelen in de segmenten creatief, modelbouw en sport en fun", zegt Derks. De beurs is primair bedoeld om een hobby uit te dragen. "Er zijn demonstraties, en de hobbyisten en verzamelaars verstrekken informatie en beantwoorden vragen", zegt Van Baal, "De aandacht ligt niet op de verkoop van artikelen. De standhouders zullen gemaakte stukken verkopen, maar zij zijn daar niet actief mee bezig."
De Hobby Doe Wat Beurs wordt gehouden op zondag 6 oktober. Bezoekers zijn tussen 11.00 en 17.00 uur welkom in de Evenementenhal van City Resorts aan de Hoogveldseweg 1 in Mill.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant