In het kader van 'Valpreventieweek: Hup, in de benen!' worden in Boxmeer verschillende activiteiten rondom dit thema georganiseerd.
In het kader van 'Valpreventieweek: Hup, in de benen!' worden in Boxmeer verschillende activiteiten rondom dit thema georganiseerd.

Activiteiten in Boxmeer in kader Valpreventieweek: 'Hup, in de Benen!'

Gezondheid 523 keer gelezen

BOXMEER | De eerste week van oktober staat in het teken van de Valpreventieweek: 'Hup, in de Benen!' In deze week worden in Boxmeer verschillende activiteiten rondom dit thema georganiseerd.

Vallen is een groot probleem onder ouderen. Van de zelfstandig wonende ouderen boven de 70 jaar valt minstens 25% één keer per jaar en 15% twee keer of vaker. Boven de 85 jaar is het risico om te vallen zelfs verdubbeld. Deze cijfers zouden nog wel eens een stuk hoger kunnen liggen, aangezien niet alle valpartijen worden geregistreerd.
Op woensdag 2 oktober zullen bij FysioHolland Boxmeer (voorheen Advies en BewegingsCentrum Maassen) twee herhalingsbijeenkomsten zijn voor deelnemers die de cursus reeds gevolgd hebben. Deze starten om 10.00 uur en om 11.00 uur. Tijdens deze herhalingsbijeenkomsten zullen de verschillende valtechnieken herhaald worden. Men kan zich aanmelden via boxmeer@fysioholland.nl of tel. 0485-575782. Graag erbij vermelden welke tijd de voorkeur heeft.

Valpreventiemarkt
Daarnaast wordt op donderdag 3 oktober een valpreventiemarkt gehouden van 14.00 tot 16.00 uur in het gemeentehuis in Boxmeer. Tijdens deze markt zullen verschillende organisaties aanwezig zijn om meer informatie te geven over vallen/valpreventie (o.a. valpreventiecursussen, Fysio- Ergotherapie, diëtist, apotheek, opticien, hulpmiddelen, gemeente, Sociom, GGD Hart voor Brabant e.d.) Tijdens de markt kunt u ook een valrisico-inventarisatie laten doen d.m.v een valtest.
Info: FysioHolland Boxmeer, Rembrandt van Rijnstraat 3, Boxmeer, tel. 0485-575782

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant