Essity Gennep breidt productie incontinentiematerialen uit.
Essity Gennep breidt productie incontinentiematerialen uit. Foto: Eefje Voets

Essity Gennep breidt productie incontinentiematerialen uit

Zakelijk 1.015 keer gelezen

GENNEP | De fabriek in Gennep van het wereldwijde hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity gaat de productiecapaciteit van incontinentiematerialen flink uitbreiden.

Komend voorjaar start Essity met de eerste bouwtechnische aanpassingen voor de implementatie van een geheel nieuwe productielijn. In september 2020 wordt gestart met de bouw van de nieuwe machine, die in het eerste kwartaal van 2021 operationeel moet zijn. De machine gaat met behulp van de nieuwste technieken TENA incontinentiemateriaal in de vorm van broekjes produceren.
De fabriek van Essity Gennep is volledig toegelegd op de productie van incontinentiematerialen in verschillende vormen. Met de komst van de nieuwe productielijn worden daar beschermende broekjes aan toegevoegd. Deze broekjes lijken op ondergoed; ze worden geproduceerd in verschillende kleuren en gemaakt van zacht, ademend materiaal met dezelfde hoge bescherming tegen lekkage. De nieuwe productielijn is nodig om te kunnen voorzien in een toenemende behoefte van cliënten om zeer goed beschermd mobiel te blijven.

Mijlpaal
Dat de nieuwe productielijn in Gennep geïmplementeerd wordt is een mijlpaal voor Frank Pörteners, fabrieksdirecteur Essity Gennep: "Essity is een wereldwijd concern met vele productielocaties over de hele wereld. Dat ervoor gekozen wordt om een productielijn te implementeren in een 'duur' land als Nederland wil iets zeggen over onze fabriek. Om als fabriek een nieuwe productlijn te mogen voeren moeten we aantonen dat we 100 procent kostenefficiënt kunnen werken. Dit hoge niveau van produceren bereik je alleen met de beste medewerkers. We zien de komst van de nieuwe machine dan ook als een mooie beloning voor jarenlang hard werken. De continuïteit van de fabriek is hiermee gewaarborgd en daar zijn wij enorm trots op."
Bij de vestiging van Essity in Gennep werken momenteel 230 mensen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant