De Boxmeerse middelbare scholen houden deze maand een gezamenlijke fietsverlichtingsactie.
De Boxmeerse middelbare scholen houden deze maand een gezamenlijke fietsverlichtingsactie.

Gezamenlijke fietsverlichtingsactie voor Boxmeerse scholen

Onderwijs 198 keer gelezen

BOXMEER | Leerlingen van het Elzendaalcollege Boxmeer, Metameer en Pro College kunnen deze maand op school hun fietsverlichting laten controleren.

Het Elzendaalcollege trapt deze actie af op vrijdag 11 oktober en laat haar leerlingen met de 3D Afleiding Bike op een coole en interactieve manier ervaren wat de gevaren zijn van afleiding door middel van smartphone gebruik en muziek luisteren tijdens het fietsen.

Fietsverlichtingscontrole
De fietsen worden op school gecontroleerd. Vrijdag 11 oktober vindt de controle van de fietsverlichting plaats bij het Elzendaalcollege in Boxmeer door fietsenmakers Marc Ermens en Rob's Tweewielers. Op donderdag 24 oktober kunnen de leerlingen van Metameer de verlichting laten controleren. Thijs Hendriks en Theo Aben controleren de fietsen van Metameer in Stevensbeek en Gerard Kocken en Maurix Tweewielers van Metameer in Boxmeer. Op dinsdag 29 oktober is het de beurt aan de leerlingen van PRO-college, waar Rob's Tweewielers aanwezig is. De leerlingen worden gewezen op eventuele gebreken en kunnen in diezelfde week kleine reparaties aan hun fietsverlichting laten uitvoeren door de aangesloten fietsenmakers. De kosten voor de onderdelen, zoals de batterijen van de fietsverlichting, zijn voor rekening van gemeente Boxmeer en gemeente Sint Anthonis.

Gezamenlijke actie
De gezamenlijke fietsverlichtingsactie is een samenwerking tussen de genoemde middelbare scholen, gemeente Boxmeer en Sint Anthonis, politie en diverse fietsenmakers uit de regio. Op de verschillende scholen worden leerlingen bewust gemaakt van de kwetsbaarheid in het donker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant