De afgelopen weken werd druk gerepeteerd voor de Rabo Music Sensation.
De afgelopen weken werd druk gerepeteerd voor de Rabo Music Sensation. Foto: Martijn Schwilles

'Iedereen die naar de Rabo Music Sensation komt, heeft zeker een leuke avond'

Kunst en cultuur 1.244 keer gelezen

BOXMEER/SAMBEEK | Alweer voor de vierde maal houdt Semper Unitas Sambeek de Rabo Music Sensation. Sporthal 't Hoogkoor in Boxmeer is vanaf woensdag vier dagen lang het decor van een drie uur durend concert, waarbij alle muziekstijlen aan bod gaan komen. "Het is super gevarieerd. Iedereen die komt, heeft gegarandeerd een leuke avond", vertelt organisatielid Cindy Thijssen-Botden.

Door Martijn Schwillens

En dat er mensen komen, zoveel is een paar dagen voor het groots opgezette evenement wel duidelijk. De eerste drie dagen is de zaal uitverkocht met elfhonderd Rabobank-leden per keer. "De kaartverkoop gaat fantastisch. We zijn de 4000 ruim gepasseerd, maar er zijn nog tickets beschikbaar voor de zaterdagavond", lacht Bram van Raaij, voor wie het de vierde editie als muzikant wordt. "We bedrijven vier dagen lang topsport", bezweert hij. "Met ruim tweehonderd deelnemers maken we er elke avond een fantastisch feestje van."

'Niet zomaar een concert'
Wilma Thijssen lacht. "De Rabo Music Sensation is ook niet zomaar een concert, hé. Het is een proces waar 2,5 jaar van voorbereiding aan vooraf is gegaan. Alle zangers en zangeressen hebben auditie moeten doen en elk nummer (in totaal 34) dat wordt gespeeld is door een commissie beoordeeld. Want het moet wel geschikt zijn om te spelen door onze harmonie."
Dat het vierdaagse concert plaatsvindt in 't Hoogkoor, is geen toeval, zegt Cindy. "Anders kunnen we de mensen ook niet kwijt. Ook alle kleedkamers worden gebruikt. We hebben 21 zangers en zangeressen, zanggroep Oker Overloon komt, net als Dansschool Martine, 10 Dance en een groep kinderen speelt een nummer uit 'Kinderen voor Kinderen'. En dan nog elfhonderd man publiek."
Het mooie, zo voegt Bram toe, is dat alles door vrijwilligers wordt gedaan. "We hebben alles in eigen beheer, tot de visagie en kleding aan toe. Alleen het geluid wordt uitbesteed." Nieuw element zijn de visuals. Wilma: "Die worden getoond op een groot scherm. Het wordt echt een fantastisch spektakel."

'Een soort Proms'
"Van iedere muzieksoort is er wel iets", vertelt Cindy. "Van pop tot rock, gevoelige nummers en echte feestmuziek." Bram vult aan: "Een soort Proms, professioneel op de planken gebracht. Want mensen mogen van ons gewoon een zeer hoog niveau verwachten."
De Rabo Music Sensation is van woensdag 16 tot en met zaterdag 19 oktober, telkens om 20.00 uur (inloop: 19.00 uur). Tickets -voor de zaterdag- kosten 20 euro en zijn te koop via rabomusicsensation.nl

De afgelopen weken werd druk gerepeteerd voor de Rabo Music Sensation, zoals in de gymzaal van het Elzendaalcollege in Boxmeer.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant