De kroonwerken bij het Genneperhuis zijn ook onderdeel van De Lob van Gennep.
De kroonwerken bij het Genneperhuis zijn ook onderdeel van De Lob van Gennep.

INGEZONDEN: 'Schaderegeling Lob van Gennep'

Ingezonden 281 keer gelezen

Al eeuwenlang houden wij in Nederland het hoofd boven water door het nemen van technische maatregelen. Zonder dijken en duinen zou het deel van Nederland waar de voornaamste economische activiteit plaats vindt er niet zijn. Dat je de natuur zijn gang moet laten gaan en geen verantwoordelijkheid nemen voor de rampen die ontstaan ten gevolge van overstromingen is dus strijdig met onze volksaard.

Het kan van het nemen van verantwoordelijkheid getuigen als je er voor kiest op een bepaalde plaats door het nemen van technische maatregelen schade te laten ontstaan die veel minder is dan de grote schade die elders zou ontstaan als je die keuze niet maakt.
Het is belangrijk dat alle belanghebbenden het er over eens zijn dat dit besluit het beste is dat je kan doen, dat er geen alternatieven zijn die minder schade veroorzaken.
De belanghebbenden zijn er vele. Dat loopt van burgemeesters tot inwoners van de gebieden waar schade wordt toegelaten tot de gebieden waar daardoor grotere schade wordt voorkomen.

Een besluit tot het nemen van de benodigde technische maatregelen kan dan ook niet genomen worden voor er in overleg met alle belanghebbenden een regeling wordt afgesproken waarbij de kleinere groep die minder schade heeft daarvoor gecompenseerd worden door de grotere groep waarbij de grotere schade voorkomen wordt.
Een belangrijke rol spelen hierbij de verschillende verzekeraars uit beide gebieden die tot een gezamenlijke visie moeten zien te komen.

Carol Cornelissen, Molenhoek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant