Een oude klassenfoto van De Biest.
Een oude klassenfoto van De Biest.

Reünie voormalige basisschool De Biest in Boxmeer

Onderwijs 1.531 keer gelezen

BOXMEER | Op zaterdag 2 november vindt vanaf 21.00 uur in de grote zaal van Hotel Riche in Boxmeer een reünie plaats waarvoor alle oud-leerlingen van school De Biest met partners zijn uitgenodigd. Natuurlijk is het ook te hopen dat een aantal oud-leerkrachten deze avond aanwezig kan en wil zijn.

Lagere school, later basisschool, De Biest was gevestigd aan de Van Coothstraat 34 te Boxmeer. In augustus 1969 startte deze school onder leiding van schoolhoofd Wiet Vrenken met lesgeven aan alleen jongens. Na drie jaar werden de eerste drie klassen gemengd, zodat het nog drie jaar duurde voordat de gehele school klassen met meisjes en jongens telde. Om voorbereid te zijn op de nieuwe wetswijziging waardoor de basisschool voor kinderen van 4 tot 12 jaar ontstond, kwamen er begin jaren '80 ook al kleuters naar De Biest. Hiervan was Anja Schrijen-de Winter hoofdleidster.
Wegens ziekte was Jo van Bakel genoodzaakt zijn taak als hoofd op te geven en kwam hij na enkele jaren als leerkracht terug aan de school. Zijn functie als hoofd werd in 1984 officieel overgenomen door Roger Bergholtz, die een jaar later – bij het ontstaan van de basisschool – de titel directeur kreeg. Tot juli 1988 heeft deze school bestaan. Door een fusie met de dichtbij gelegen Elzenhof - die bij hetzelfde schoolbestuur Sint Petrus hoorde - is in het gebouw aan de Weijerstraat onder de naam De Weijerhof een nieuwe school ontstaan. Het gebouw aan de van Coothstraat is inmiddels jaren geleden afgebroken om plaats te maken voor woningbouw.
Nu rest er dus alleen de herinnering en die willen oud-leerlingen en -leerkrachten op zaterdag 2 november graag met anderen en elkaar delen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant