Fairtradeproducten te koop.
Fairtradeproducten te koop. Foto: Leon Voskamp

Fairtradeweek: volop (h)eerlijke producten in Boxmeerse supermarkten

Zakelijk 253 keer gelezen

BOXMEER | Tijdens de Fairtradeweek, van 26 oktober tot 3 november, hebben bijna alle supermarkten in de gemeente Boxmeer aanbiedingen van (h)eerlijke producten. In de actiefolder die afgelopen week op de deurmat valt, zijn deze aanbiedingen te bekijken.

Eerlijke koffie , thee, chocola en bananen zijn al niet meer weg te denken. Je kán een eerlijke keuze maken en met alle aanbiedingen in de Fairtradeweek wordt die keuze nog makkelijker gemaakt. Koop eens een Fairtrade-product dat je nog niet kent. Voor de koffie wordt extra aandacht gevraagd. De marktprijzen voor de koffie zijn in 15 jaar nog niet zo laag geweest. De koffieboeren moeten de koffie met verlies verkopen. Het is goed om te weten dat boeren die aangesloten zijn bij een Fairtrade-coöperatie tenminste de minimumprijs en een vaste, niet onderhandelbare premie ontvangen voor hun koffiebonen. Hiermee kunnen de boeren leven van hun werk en kunnen ze investeren in hun toekomst.
Door Fairtrade-koffie te kopen kun je voor de boeren en arbeiders op de koffieplantages het verschil maken. Op Maxhavelaar.nl kun je hierover meer lezen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant