Benefietavond levert 30 mille op voor Georgië.
Benefietavond levert 30 mille op voor Georgië.

Benefietavond regionale Service Clubs levert 30 mille op voor Georgië

Human Interest 347 keer gelezen

REGIO | Direct na de benefietlezing van Sandra Roelofs-Saakasjvilli overhandigde Gerrit Roefs afgelopen dinsdag namens acht deelnemende Service Clubs een cheque ter waarde van 10.000 euro aan de voormalige First Lady van Georgië. Dit basisbedrag werd diezelfde avond verhoogd tot in totaal 30.000 euro.

Roelofs verwierf wereldwijde bekendheid vanwege de rozenrevolutie. Het bedrag komt volledig ten goede aan onderwijs en kinderwelzijn in Georgië.
Het Better Together Event is nieuw initiatief, een unieke benefietavond georganiseerd door alle acht serviceclubs in het Land van Cuijk en Noord Limburg. "Voor ons was het een experiment voor een nieuwe samenwerking. We kunnen nu terugkijken op een zeer geslaagde avond met een begenadigd topspreker en circa 500 deelnemers in Schouwburg Cuijk. De opbrengst overtreft onze stoutste verwachtingen'', aldus een glunderende kartrekker Gerrit Roefs. "Deze krachtenbundeling smaakt naar meer. We gaan dit vaker organiseren, zoveel is zeker.''

Stichting SOCO
Het bedrag komt ten goede aan de programma's van de onafhankelijke Stichting SOCO. Deze Stichting voert al meer dan 20 jaar activiteiten uit in heel Georgië als een lokale liefdadigheids- en humanitaire organisatie. De activiteiten omvatten een breed scala aan sociale, medische en educatieve onderwerpen. De stichting richtte zich vroeger meer op moeder&kind-zorg met behulp van een medisch mobiel team, maar momenteel vooral op kinderen met een beperking in afgelegen dorpen die geen of nauwelijks begeleiding of therapeutische behandelingen krijgen.
Via Cees Verhagen, Kiwanis-lid en voormalig directeur van de Rabobank in Boxmeer, is het Better Together Event initiatief ontstaan. Hij komt regelmatig in Georgië en heeft daar goede contacten met Sandra Roelofs. Hij had haar bereid gevonden om een lezing te houden over haar leven en werk als Georgische First Lady tussen 2004 en 2013, en daarna. De avond werd interactief omlijst door dagvoorzitter Walter Vermeer en aansluitend organiseerde 'handelsreiziger' Piërre Hermans als zeer kundige en vilein scherpe veilingmeester nog een dienstenveiling, waardoor het basisbedrag van de opbrengst van de avond nog eens verdriedubbeld werd.
De avond is georganiseerd door acht Service-clubs in het Land van Cuijk en Noord Limburg: Ladies' Circle Land van Cuijk, Ronde Tafel Land van Cuijk & Noord-Limburg, Rotary Cuijk-Maaskant, Kiwanis Land van Cuijk, Lionsclub Land van Cuijk & Overmaze, Rotary Cuijk, Lions Cuijk, en Kiwanis Maasduinen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant