FAST was in de eigen sporthal in Gennep te sterk voor VC Sneek.

Tweede competitiewinst FAST op hekkensluiter VC Sneek

Sport 142 keer gelezen

SNEEK | Eredivisionist FAST heeft zaterdagavond de tweede competitiezege binnengehaald. Hekkensluiter VC Sneek werd in Friesland op een 2-3 nederlaag (25-17, 25-21, 19-25, 21-25 en 11-15) getrakteerd. Het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis kreeg de geest na een 2-0 achterstand.

In Sneek trof FAST een tegenstander die na drie nederlagen opzoek was naar een opsteker. De speelsters van trainer Bijsterbosch boden de thuisploeg aanvankelijk het opstapje naar het eerste succes. FAST slaagde er niet in de druk bij de tegenstander te leggen, en kreeg daar de rekening van gepresenteerd. De eerste set dreigde met groot verschil naar Sneek te gaan, maar bij 23-11 herstelde FAST zich enigszins. Mede door een sterker servicebeurt van Joska Fransen bleef de schade beperkt tot 25-17. In de tweede set waren beide teams meer aan elkaar gewaagd. Bij 20-20 profiteerde de thuisploeg van de fouten aan FAST-zijde. Met 25-21 namen de Friezinnen een 2-0 voorsprong.
In de derde set nam de 's ochtends uit Amerika teruggekeerde Lisa Kersten FAST bij de hand. De middenaanvalster bewees alles behalve last van een jetlag te hebben en serveerde haar ploeg naar een 2-10 voorsprong. De hoge servicedruk en alerte aanval werd VC Sneek te machtig. Een servicereeks van de op stoom geraakte Joska Fransen gaf de Friese ploeg het genadeschot. FAST liet de thuisploeg nog even in de waan de derde set te kunnen pakken maar stelde met 19-25 orde op zaken. De hekkensluiter reageerde fel en nam in de derde set een snelle 4-0 voorsprong. Een zelfverzekerder FAST poetste de achterstand weg, en sloop weg van de opponent. Met 21-25 werd de stand gelijkgetrokken. In de beslissende vijfde set, hing de winst aan een zijden draadje. Sneek liep via 8-6 halverwege uit naar 10-6. Langer werkte FAST niet mee aan een Fries' feestje. Met lef en veerkracht werd Sneek achterhaald om de vijfsetter met 11-15 winnend af te sluiten.
Trainer Harmen Bijsterbosch verklaarde na afloop niet gewanhoopt te hebben. "We wisten dat Sneek niet goed met druk om kon gaan, maar we verzuimden het hen in de eerste sets lastig te maken." Dat gebeurde in de derde, vierde en vijfde set wel. "Je moet zelf ook pijn lijden om je te tegenstander pijn te kunnen doen."

Thuis tegen Papendal
Door de overwinning is FAST na vier speelronden op vijf punten en bezet het de vijfde plaats in de Eredivisie. Zondagmiddag speelt FAST een thuiswedstrijd. In de Activiahal in Sint Anthonis treft FAST nummer laatst Talent Team Papendal, dat na vier wedstrijden twee punten heeft.