Zomerse oogst familiefruit bij PLUS-supermarkten en Stevens groente, fruit & streekproducten in Sambeek.
Zomerse oogst familiefruit bij PLUS-supermarkten en Stevens groente, fruit & streekproducten in Sambeek. Foto: ZLTO

Zomerse oogst familiefruit in supermarkt en streekwinkel

Zakelijk 643 keer gelezen

OVERLOON | Deze zomer moesten veel appeltelers alle zeilen bij zetten. Door de extreme hitte en droogte gaf Moeder Natuur niet alleen puntgave appels. Grote en kleine appels groeiden door elkaar in de boomgaard van Christian Stevens in Sambeek. Het beste uit Christian's boomgaard zit nu in een familiezak alleen verkrijgbaar bij PLUS-supermarkten Verbeeten in Overloon en Vierlingsbeek en in de boerderijwinkel van Stevens groente, fruit & streekproducten in Sambeek.

De appel valt niet ver van de boom bij Christian Stevens uit Sambeek. Als fruitteler van huis uit werkt hij jaarrond heel hard in zijn boomgaard om in het najaar de heerlijkste appels te oogsten. Moeder Natuur geeft grote klasse 1 appels en kleinere appels. Die zijn allemaal net zo fruitig. Maar normaal liggen die niet in de winkel, omdat ze niet aan de cosmetische eisen voldoen. In de familiezak tref je zowel grote als kleine appels aan voor groot en klein. Dat wordt lekker samen appelen!

Verspilling voorkomen
Deze consumentenactie helpt verspilling van appels terug te dringen. Appels dienen aan een standaard formaat te voldoen. Anders kan de teler ze niet leveren aan de supermarkt. Maar soms geeft Moeder Natuur door hitte, koude, droogte of andere extreme weerscalamiteiten nu eenmaal meer ondermaatse appels. Het is zonde dat deze kleinere appels hun weg niet vinden richting de consument. Met het nieuwe marktconcept familiezakken breekt de landelijke consumentenactie #zomeroogst een lans voor te kleine en te grote appels.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant