De vrijwilligers Han Luijten en Maria Heijligers van het initiatief 'Samen Tafelen'.
De vrijwilligers Han Luijten en Maria Heijligers van het initiatief 'Samen Tafelen'.

Eetgroep 'Samen Tafelen' in Boxmeer zoekt nog vrijwilligers

Human Interest 1.109 keer gelezen

BOXMEER | De eetgroep Samen Tafelen heeft al zeven jaar een belangrijke functie voor mensen, die anders veelal alleen eten. Een volwaardig onderdeel in het aanbod voor inwoners van de gemeente Boxmeer. Via Sociom kunnen mensen zich aanmelden bij de eetgroep.

Wekelijks wordt op de woensdag en donderdag door een groep vrijwilligers voor een vaste groep deelnemers gekookt in de keuken van stichting Actief, waar ook meer dan voldoende ruimte is om samen te tafelen. Er wordt per avond voor gemiddeld zo'n 12 personen gekookt. Een lekkere en gezonde drie-gangenmaaltijd komt op tafel. De gast betaalt per keer 5,00 euro. Een gemêleerd gezelschap, van jong tot oud, neemt plaats. Met één overeenkomst: een hekel hebben aan alleen eten of alleen voor jezelf te koken. Het schept een band, dit samen tafelen en voor de gasten is het een sfeervol uitje.
Bij Samen Tafelen is de inzet van de vrijwilligers zo belangrijk. De kok of kokkin die met plezier voor anderen kookt. Als gastvrouw of gastheer om de gasten op hun gemak te stellen, om in gesprek te gaan en voor de ander een gezellige sfeer te creëren. Het team is op zoek naar uitbreiding bij de eetgroep 'Samen Tafelen' op de donderdag. Interesse? Neem contact op met Samantha Regeer, sociaal werker bij Sociom via e-mail samantharegeer@sociom.nl of bel naar 0485-700 500.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant