Louk Hombergen alias Van Veldeke, columnist van de Seniorenpagina SWOC.
Louk Hombergen alias Van Veldeke, columnist van de Seniorenpagina SWOC.

COLUMN: 'Einde-Plat-Pensioen'

Column 315 keer gelezen

Alle hens van dek. We zijn zonder averij de Maasdriehoekhaven binnengevaren en hebben onder het toeziend oog van havenmeester Martijn ordentelijk aan de kade afgemeerd. De kluts is teruggevonden dus: met volle kracht vooruit. Genoeg om over te schrijven.

Om te beginnen: het einde der tijden zou nakend zijn. Dat schijnt al eeuwen zo, maar Ruinerwold laat ons daarover weer eens diep nadenken. Nu schijnen volgens De Telegraaf honderdduizenden Nederlanders dat einde te zien naderen, dus wordt het – geheel naar de tijdgeest - duidelijk tijd voor een raadplegend referendum.
Een ander nieuwsfeit dat onlangs opdook was ook heel opvallend: een kleine één procent van de Nederlanders, 0,9 procent om precies te zijn, denkt dat de aarde niet rond is maar plat. Eind september is hierover in Amsterdam een diepgravend congres gehouden. Het idee van een platte aarde bezorgt mij fobieën. Als ik Mill of Grave voorbij ben gereden, word ik namelijk reuze zenuwachtig niet over het randje te vallen. "En waar blijf je dan, zo is het toch meneer?", zongen ze al in "Ja zuster, nee zuster". Waar kan ik terecht voor een degelijke en fatsoenlijke schadevergoeding voor dit psychisch gevaarlijke onrecht?
En laten we het dan ook maar eens over onze pensioenen hebben. Laten we om zo te zeggen maar eens een Koolmeesje doen. De strenge preciezen (o.a. de bovenbaas van De Nederlandsche Bank) stellen ons een korting van wel 10% in het vooruitzicht. De rekkelijken (een sympathieke groep van een roedel deskundologen) vinden dat idioot.
Wat nu? Ik zou zeggen: op naar het Malieveld. Het is daar inmiddels wel een agrarische modderpoel (advies: laarsjes aan!), maar vooruit. Tractoren hebben we niet. Nou ja, natuurlijk wel een fiets of een rollator of een scootmobiel, misschien een enkel autootje. Hoe stikstofemissievriendelijk! En laten we dan wel wezen: met z'n allen op de snelweg, dan bepalen wíj het tempo. En denk erom: op de borden uitsluitend beschaafde boze leuzen en geen doodskisten. Je moet de goden natuurlijk niet verzoeken.
Wat leven we toch in een fantástisch land.

Van Veldeke

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant