FAST met moeite langs Talentteam Papendal.
FAST met moeite langs Talentteam Papendal. Foto: FAST

FAST met moeite langs Talentteam Papendal

Sport 116 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Eredivisionist FAST heeft voor de vierde keer deze competitie een vijfsetter voltooid. Tegen Talentteam Papendal is zondagmiddag een 3-2 overwinning (25-19, 24-26, 22-25, 25-22 en 15-10) behaald. De thuisploeg maakte in de Activiahal in Sint Anthonis een 1-2 achterstand ongedaan, en dichtte in de vijfde set een kloof van vier punten (5-9).

Hoewel FAST de derde overwinning in vijf duels behaalde, heerste achteraf een dubbel gevoel. Had de ploeg van trainer nu twee punten gewonnen of er een verloren? De meningen liepen daarover uiteen. De neutrale toeschouwer zag een van beide kanten niet goede maar wel spannende strijd. De kritische volgers dachten er het hunne van terwijl de FAST-fans het beslissende vijftiende punt in de beslissende vijfde set luid bejubelden.
Het duel met het Talentteam Papendal was er een met pieken en dalen. Zonder goed in het ritme te raken, keek de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch in alle sets tegen een achterstand aan, terwijl het ook regelmatig op rozen zat. In de eerste set kon het voortdurend alle kanten op maar gaf een sterkte servicereeks van Joska Fransen de doorslag. De 25-19 setwinst gaf FAST niet de gehoopte boost. Bij 21-24 was de tweede set bijna verloren maar de bekende vechtlust werd weer aangesproken. Bij 24-24 gloorde een 2-0 voorsprong, maar weer viel de thuisploeg terug. Met 24-26 trok Talentteam de zaak gelijk. De jonge bezoekers hielden FAST in de vierde set voortdurend achter zich en namen met 25-22 de leiding.
De druk om vierde set te winnen prikkelde FAST. Voortdurend werd de tegenstander op achterstand gezet, en dat resulteerde in een 25-22 setwinst. De thuisploeg zette de sterke periode niet door. Talentteam Papendal stevende op de winst in de vijfde set af. Bij 5-9 berustte het publiek in een 2-3 nederlaag. Veerkracht was de eigenschap die FAST niet in de steek liet. Met 15-10 werd verdere averij voorkomen, en werden twee punten aan het totaal bijgeschreven.

Slechter kunnen aflopen
In het FAST-kamp was iedereen het erover eens dat het slechter had kunnen aflopen. Trainer Harmen Bijsterbosch was content met de overwinning, over de wijze waarop dat ging was hij minder tevreden. ''Teveel speelsters waren niet goed vandaag. We hadden geen antwoord op de lengte aan het net bij Talentteam, maar we waren wel sterk in het terugkomen van een achterstand."
Zondag bezoekt FAST koploper Eurosped in Vroomshoop. Bijsterbosch waagde zich niet aan een voorspelling. "In tegenstelling tot vandaag en hebben we volgende week niets te verliezen."