Een meisje kwam onlangs onder een veegwagen in Cuijk en raakte daarbij gewond.
Een meisje kwam onlangs onder een veegwagen in Cuijk en raakte daarbij gewond. Foto: SK-Media

Meisje onder veegwagen: 'Heb niet stom gehandeld, terwijl mensen denken van wel'

Opmerkelijk 3.810 keer gelezen

CUIJK | Het meisje dat anderhalve week geleden bij een aanrijding op het Hagelkruis in Cuijk onder een veegwagen van de gemeente terechtkwam, is niet schuldig aan het ongeluk. De 14-jarige Lieve Dollevoet spreekt zich nu uit, omdat het incident heeft geleid tot pesterijen en de suggestie werd gewekt dat zij zelf schuldig is. "Iedereen denkt dat ik niet goed opgelet heb, terwijl ik dat juist wel heb gedaan."

Kort na het ongeluk werden foto's in de regionale media geplaatst, waarbij stond vermeld dat de oorzaak van het ongeval (nog) niet duidelijk was. "Ik zit hier een beetje mee, omdat mensen hier stomme opmerkingen of grappen over maken. Iedereen vraag zich af hoe je onder zo'n groot ding met zoveel lichten en lawaai kunt komen."

'Het was gewoon een bizar ongeluk'
"Iedereen denkt dat ik gewoon niet goed opgelet had, of met andere dingen bezig was. Terwijl ik eigenlijk erg goed heb opgelet", vervolgt Lieve. "Ik wilde de veegwagen inhalen. Op dat moment versnelde hij terwijl er een auto tegemoet kwam. Ik ben er toen weer achter gaan rijden. Ineens stopte de wagen en reed achteruit. De chauffeur had me niet gezien. Ik kom me alleen nog laten vallen, maar ik kwam toch met mijn fiets en voet onder de wagen terecht. Het gaat me er ook niet om dat ik de gemeente in een verkeerd daglicht wil stellen, maar ik wil graag mijn verhaal doen omdat ik wil laten weten dat ik niet stom heb gehandeld, terwijl mensen denken van wel. Het was gewoon een bizar ongeluk, waar niemand iets aan kon doen."
Het verhaal van Lieve wordt ondersteund door getuigen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant