Tijdens de informatieavond worden plannen om een nieuwe woongemeenschap te realiseren op het terrein van de Stevenshof gedeeld.
Tijdens de informatieavond worden plannen om een nieuwe woongemeenschap te realiseren op het terrein van de Stevenshof gedeeld.

Informatieavond over nieuwe woongemeenschap 'Binnentuin' in Stevensbeek

Algemeen 608 keer gelezen

STEVENSBEEK | Op woensdag 20 november is een informatieavond in Stevensbeek over de oprichting van een nieuwe woongemeenschap 'Binnentuin' in het dorp.

Tijdens de informatieavond worden de plannen om de nieuwe woongemeenschap te realiseren op het terrein van de Stevenshof gedeeld. Reuvers Duurzame Ontwikkeling uit Oss heeft samen met een woongemeenschap i.o. 'Binnentuin' plannen ontwikkeld voor het bouwen van koop- en huurwoningen. Voor de woongemeenschap zijn nabuurschap, zorg voor elkaar en duurzaamheid erg belangrijk. Architect Frans van de Looi van architectenbureau van de Looi en Jacobs uit Arnhem laat deze avond de ontwerpen van de woningen zien. Er worden zo'n 20 woningen gebouwd bestemd voor mensen die zich met elkaar willen verbinden en die willen wonen in een rustige, groene omgeving en hier actief aan willen bijdragen.
Koosje van der Horst van woongemeenschap Voormekaar uit Boxmeer vertelt hoe het wonen in een woongemeenschap voor haar is. De woongemeenschap wil graag een bijdrage leveren aan de vitaliteit van de dorpskern Stevensbeek en ziet hierin dan ook een maatschappelijke functie voor zich weg gelegd.
Belangstellenden zijn welkom op de informatieavond op woensdag 20 november in gemeenschapshuis 't Stekske, Ceresstraat 2 in Stevensbeek. Aanvang is 19.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant