Informatieavond in bieb Cuijk over energieneutraal wonen | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Zonnepanelen als onderdeel van een energieneutraal huis.
Zonnepanelen als onderdeel van een energieneutraal huis.

Informatieavond in bieb Cuijk over energieneutraal wonen

  •   keer gelezen

CUIJK | BiblioPlus en de gemeente Cuijk organiseren samen twee keer per jaar een informatieavond in het kader van duurzaamheid. Op maandag 18 november staat de infoavond in Cuijk in het teken van energieneutraal wonen.

De gemeente zelf, de organisatie ThuisBaas én ervaringsdeskundigen delen op de informatieavond tips en tricks over dit onderwerp.
Een huis zonder energierekening? Hoe doe je dat? In een energieneutraal huis wek je zelf alle energie duurzaam op die je nodig voor verwarming, warm water, apparaten, verlichting en ventilatie. Wigger Verschoor van de organisatie ThuisBaas gaat dieper in op de stappen die je kunt zetten om je woning energieneutraal te maken. Zij hebben al diverse bewoners daarin ontzorgd. De gemeente Cuijk vertelt vervolgens over de mogelijkheden die er in Cuijk zijn om ondersteuning te krijgen bij energiebesparing en opwekking van zonne-energie, zoals het Cuijks Energiehuis dat per november van start gaat. Tot slot spreken ervaringsdeskundigen de heer en mevrouw Mannem. Op dit moment maken zij hun woning in Cuijk uit 1968 energieneutraal. Het wordt volledig geïsoleerd en voorzien van o.a. warmtepomp en zonnepanelen.
De informatieavond is maandag 18 november om 20.00 uur bij BiblioPlus in Cuijk. De toegang is gratis. Aanmelden verplicht, via www.biblioplus.nl

Meer berichten