Estria verloor nipt bij Rood Wit. (foto: Toon Gerrits)

3D: Hapse Boys verspeelt in slotfase winst op koploper, Estria doet zich tekort

Voetbal 510 keer gelezen

Hapse Boys heeft zondag koploper Blauw Wit op de proef gesteld. De formatie van trainer Michel Kuijpers leek onderweg naar een driepunter, maar zag in een knotsgekke slotfase alles misgaan. Niet 2-1 maar 2-3 stond zodoende na afloop op het bord. Ook Estria verloor. Dit keer was Rood Wit in Groesbeek met minimale cijfers te sterk voor de promovendus: 1-0.

Na 88 minuten spelen leidde Hapse Boys met 2-1 na doelpunten. Tom Meijer en Jaap Willems waren trefzeker voor de Hapsenaren, die de late gelijkmaker moesten incasseren toen een corner bleef hangen en in de kluts achter de doelman verdween. Amper bekomen van deze tegenslag moest Hapse Boys verder met tien man nadat Meijer een speler aan zijn shirtje trekt en tot ieders verbazing rood krijgt van scheidsrechter Pennings. In de 96ste minuut, opnieuw uit een scrimmage, maakte Blauw Wit de 2-3, waardoor Haps is afgezakt naar een elfde plaats in de derde klasse D. "Alles viel verkeerd vandaag. Bij rust was het 1-0, maar moeten we gewoon met 3-0 voor staan. Dat is het enige wat ik mijn ploeg kan verwijten. Ik ben supertrots op mijn team. We hadden een gelijk spel verdiend tegen de koploper, maar helaas. We kunnen wel trots zijn op onszelf. Ook ons spel wordt steeds beter", aldus Kuijpers.
Estria verloor in Groesbeek met 1-0 van Rood Wit. De enige goal viel al na een kwartier. In de tweede helft kreeg Milan Derksen een uitgelezen kans om Estria op gelijke hoogte te brengen, maar zijn inzet belandde op de paal.