Astrantia was te sterk voor Holthees. (foto: Marieke Lemmen)
Astrantia was te sterk voor Holthees. (foto: Marieke Lemmen)

5F: Merselo pakt periodetitel, GVV'57 nieuwe nummer twee, HBV haalt uit

Voetbal 641 keer gelezen

Merselo is winnaar van de eerste periodetitel in de vijfde klasse F. Een gelijkspel bij Sambeek volstond. Bovenin blijft het evengoed spannend, want de verschillen zijn klein. De nieuwe nummer twee is in ieder geval GVV'57, dat bij HRC'27 won. DWSH'18 meldt zich eveneens in de top dankzij een kleine zege op Leunen. HBV haalde fors uit tegen SVS (7-3) en heeft de top-3 in zicht.

Sambeek toonde weinig ontzag voor Merselo en hield ook een terecht punt over aan de ontmoeting met de koploper: 2-2. Dennis van Well (penalty) en een eigen doelpunten zorgden voor een puntendeling, die uiteindelijk genoeg bleek voor de gasten, die na afloop klaagden over twee afgekeurde goals.
GVV'57 liep twee punten in op Merselo dankzij een reguliere zege op HRC'27. Na rust tilden Pepijn van Delden en lamin Barrow de stand naar 0-2. De Gravenaars staan nu op drie punten van Merselo.

DWSH'18 en HBV volgen
DWSH'18 volgt op vier punten, maar heeft nog een wedstrijd tegoed. De fusieclub had de 0-1 overwinning op en bij Leunen te danken aan Syb Daverveld, die vanaf elf meter raak schoot. 
HBV kende geen genade met SVS, dat met 7-3 werd verslagen. Moos Hendrix was de gevierde man aan de kant van HBV met drie treffers. Ook Sem Peters, Kevin Kerstens, Daan Klievink en Teun Cuppen vonden het netje. HBV-trainer Robert van Mierlo: "Wederom veel kansen gecreëerd en te weinig gescoord. Maar wel goed gevoetbald, dus de zege was verdiend. Bijzonder is dat Teun Cuppen weer eens scoorde in HBV 1 na veel blessureleed. Mooi voor hem!"

Punten blijven in Middelaar, verlies VCA
Astrantia lijkt de laatste weken wat stabieler te presteren. Dit keer was Holthees-Smakt slachtoffer van de dadendrang van de ploeg van coach Patrick Pothuizen. Thijn Fransman maakte beide goals voor de geelzwarten, die inmiddels in de brede subtop staan. VCA verloor met 5-1 van hekkensluiter SVOC'01. "Het deed zeer aan de ogen", vond VCA-coach Mark van Wijk. Tycho Schimmel maakte de eretreffer voor VCA, dat nu voorlaatste staat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant