De familie Isheibar.
De familie Isheibar. (Foto: Maartje van Berkel)

Documentaire 'Thuisland' over Syrisch vluchtelingengezin

  •   keer gelezen

GENNEP | De documentaire Thuisland van cineast Ruud Lenssen zal op zondag 17 november te zien zijn in de Kenniskeuken (benedenverdieping van de bibliotheek Gennep). In deze 45 minuten durende film wordt een Syrisch vluchtelingengezin geobserveerd tijdens de eerste maanden in Nederland.

Thuisland is een film- en fotoproject rond de Syrische familie Ishheibar. Vader, moeder en hun zes kinderen kwamen in november 2017 naar Nederland, na vier jaar in een vluchtelingenkamp in Turkije gewoond te hebben. De camera volgt van dichtbij hoe de familie voorzichtig probeert zich hier aan te passen, met moeilijke en mooie momenten.
Tegelijkertijd worstelen de ouders met heimwee en de kinderen met slechte herinneringen. In het kader van het Jaar van de Ontmoeting wordt deze film gratis vertoond, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Van gedachten wisselen
Na afloop van de film is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen met onder meer Ruud Lenssen en andere betrokkenen. De film start om 14.00 uur en de bijeenkomst duurt tot 16.30 uur. Inloop vanaf 13.30 uur. Stuur een email naar m.leideritz@planet.nl als je verzekerd wil zijn van een plek.

Meer berichten