De handbalsters van MHV'81 staan op een keurige tweede plaats in de Tweede Divisie. Foto: MHV'81

MHV'81 wint doelpuntrijke wedstrijd in Pijnacker

Sport 162 keer gelezen

PIJNACKER | MHV'81 blijft bovenin meedraaien in de Tweede Divisie. Afgelopen zaterdag waren de Millse handbalsters in Pijnacker met 34-40 te sterk voor Oliveo.

Oliveo is een oude bekende voor de ploeg van Rob van den Akker en Bas de Gier. Het was namelijk Oliveo dat drie seizoenen geleden, ten koste van MHV, met één punt verschil niet degradeerde uit de Tweede Divisie.
In de eerste helft was het stuivertje wisselen tot 15-15. Middels een aantal goed break-outs en snelle aanvallen werd er net voor rust toch een gaatje geslagen in het voordeel van MHV (15-20). Een hoog tempo en goed teamspel resulteerde na rust aan Millse zijde in eenvoudige scores. Evi Bens had met tien doelpunten een belangrijk aandeel in de uiteindelijke overwinning. Marijn Weren, goed voor acht goals, was in de een-tegen-een-acties niet te verdedigen. Oliveo kon niet meer dichterbij komen, mede doordat zij veel tijdstraffen te verwerken kregen. Via 23-28 en 27-34 werd het uiteindelijk 34-40 in het voordeel van MHV.
Door deze overwinning blijven de dames van MHV bovenin de competitie meedraaien. Ze staan tweede, met tien punten uit zes wedstrijden. Op zaterdagavond 16 november staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen nummer drie Dongen op het programma.