Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Landgoed De Lage Lier.
Landgoed De Lage Lier.

Landgoed De Lage Lier in Molenhoek krijgt definitief vorm

  •   keer gelezen

MOLENHOEK | Wethouder Geert-Jan Wienhoven heeft vorige week symbolisch de eerste steen gelegd van Landgoed de Lage Lier in Molenhoek. Voor toekomstige bewoners markeert het een mijlpaal nu er gestart is met de bouw van het woonensemble.

Ruim acht jaar geleden werd in de structuurvisie van het Lierdal gekozen voor een landgoed-concept. Wethouder van Wienhoven benadrukte in zijn speech hoe blij hij met deze oplossing was en is omdat daarmee de groene waarden van het gebied behouden zijn gebleven.
Op deze herfstige dag ervaren 50 genodigden hoe de landschappelijke kwaliteit inmiddels sterk is verbeterd en zien het belang van langdurige samenwerking. Zo zag architect Schreurs vanaf het begin hoe het woonensemble en het landschap konden worden verbonden. "De gemeente Mook en Middelaar heeft het project door de officiële procedures heengeloodst. En aannemer BCP is met volharding met de initiatiefnemers mee blijven wandelen en nu volop met de bouw bezig. En zo was er dan eindelijk het moment waarop Wienhoven de toegangssteen onthulde. Waarna de jongste aanstaande bewoner van het landgoed de eer toeviel om als onderdeel van alle reeds voltooide inrichtingsmaatregelen, een Sequoiaboom te planten die het hoogste punt van het landgoed markeert", aldus Freek Hagemeijer van het landgoed.

Mijlpaal
De toegangssteen is een mijlpaal in het verhaal van de wording van Landgoed de Lage Lier. Hij markeert de toekomst: zorg voor de natuur, voor het milieu en voor elkaar.

Meer berichten