Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Overlast door vuurwerk is voor leden van burgerpanel TipLandvanCuijk een belangrijke reden om voorstander te zijn van vuurwerkvrije zones in hun gemeente.
Overlast door vuurwerk is voor leden van burgerpanel TipLandvanCuijk een belangrijke reden om voorstander te zijn van vuurwerkvrije zones in hun gemeente. (Foto: Ties van Dooren)

Panelonderzoek TipLandvanCuijk: 'Steun voor vuurwerkvrije zones'

  •   147 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Twee op de drie bewoners van het Land van Cuijk zijn voorstander zijn van vuurwerkvrije zones in hun gemeente. Dat blijkt uit panelonderzoek van TipLandvanCuijk.

TipLandvanCuijk bevroeg leden van het burgerpanel over mogelijke vuurwerkvrije zones in hun gemeente. 65% van de respondenten zouden het toejuichen als gemeenten vuurwerkvrije zones zouden aanwijzen. Slechts 18% is het daarmee oneens. Vooral plekken rondom verpleeg- en verzorgingstehuizen, natuurgebieden en speeltuinen en speelplekken voor kinderen zouden aangewezen moeten worden als vuurwerkvrije zone. Ongelukken en geluidsoverlast zijn de voornaamste redenen om zulke zones in te voeren. Zo'n tachtig procent van de respondenten steekt zelf geen vuurwerk af.

Ook meedoen?
Het burgerpanel TipLandvanCuijk is altijd op zoek mensen die hun mening willen geven over onderwerpen die in hun regio spelen. Ook meedoen? Ga dan naar www.tiplandvancuijk.nl en meld je (anoniem) aan.

Meer berichten