Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek

Informatieavond 'Stop Vliegbasis de Peel'

  •   keer gelezen

MERSELO | De werkgroep 'Stop Vliegbasis de Peel' houdt op dinsdag 3 december een informatieavond in Merselo voor de bevolking met als onderwerpen de reactivering en gevolgen voor gezondheid (geluid, stikstof, fijnstof), het proces en tijdpad voor de MER (Milieueffectrapportage) en het definitieve Luchthavenbesluit dat de reactivering van de luchtmachtbasis in Vredepeel mogelijk moet maken.

Ook de middelen die ons ten dienste staan om invloed uit te oefenen op het proces en de besluitvorming zullen aan de orde komen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk via uw rechtsbijstandverzekering de reactivering aan te vechten. Advocaten van Achmea en Sumrin Advocaten (Someren) zullen hier op deze avond nader op ingaan.
De werkgroep heeft ook steun onder andere binnen de recreatieve sector: Landgoed Nederheide (Milheeze), Landal de Vers (Overloon) en Golfbaan De Stippelberg. Daarnaast steun van milieubewegingen als natuur- en milieufederatie Noord Brabant en Limburg, Stichting Natuur een Rust (Merselo), Werkgroep Behoud de Peel (Deurne) en met het bedrijfsleven. De samenwerking bestaat uit een ondersteunende rol. In het proces tot het definitieve luchthavenbesluit zal iedere partij vanuit zijn/haar eigen belang en indien nodig zijn/haar eigen procedure starten. Ook met de politiek heeft Stop Vliegbasis de Peel intensief contact, zowel regionaal als landelijk.
De informatieavond is voor en door bewoners en vindt plaats op dinsdag 3 december om 20.00 uur in Het Anker, Grootdorp 73 in Merselo.

Meer berichten