MHV'81-sterspeelster Marijn Weren in actie.
MHV'81-sterspeelster Marijn Weren in actie. Foto: MHV'81

Handbalsters MHV'81 steviger op plek twee na winst in topper

Sport 197 keer gelezen

MILL | De dames van MHV'81 hebben de tweede plaats in de Tweede Divisie steviger in handen gekregen dankzij een 28-23 overwinning zaterdagavond op nummer drie Dongen, dat in de slotfase op de knieën werd gedwongen.

MHV en Dongen hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht. De Millse handbalsters creëerden weliswaar een voorsprong van vier doelpunten, maar Dongen bleek een taaie tegenstander en gaf zich niet gewonnen. De teams gingen met 12-11 de kleedkamer in.
In de rust werden vooral de aanvallende oplossingen besproken door trainer/coach Rob van den Akker. Toch kwam Dongen scherper uit de kleedkamer. Via 12-14, 15-15 en 19-17 stond, een kleine 15 minuten voor tijd, 21-21 op het scorebord. Beide ploegen gingen op zoek naar de winst, maar in de laatste tien minuten stelde de Millse formatie twee punten veilig. Een sterk spelende Laura Swinkels scoorde de laatste goal voor MHV en zette de einduitslag 28-23 op het scorebord. "Het spel was niet vloeiend, maar door als collectief te verdedigen bleven we constant uitzicht houden op de winst", aldus Van den Akker.

Gedeelde koppositie
Door deze overwinning verstevigt MHV'81 de gedeelde koppositie in de Tweede Divisie. Op zaterdag 23 november is Ventura de tegenstander. De Schiedammers staan op een zevende plek. Aanvang van de wedstrijd is 19.00 uur.