FAST in actie in sporthal Pica Mare in Gennep.
FAST in actie in sporthal Pica Mare in Gennep.

Komt er een tijdelijke sporthal in Gennep?

Algemeen 389 keer gelezen

GENNEP | Het college B en W van de gemeente Gennep wil een tijdelijke sporthal neerzetten in Gennep. Het komt daarmee tegemoet aan de vraag van sportverenigingen die aangaven dat er te weinig ruimte in de Niersstad is om binnen te sporten.

Vanuit verschillende sportverenigingen binnen de gemeente Gennep was eerder al aangegeven dat er een gebrek aan ruimte is om binnen te sporten. Dat bleek ook uit een onderzoek dat het college van B en W liet uitvoeren. Om het capaciteitsprobleem te tackelen, had het college de keuze uit drie scenario's.

Tijdelijke sporthal
De keuze viel op een semipermanente sporthal voor tien jaar. "Het aantal leden van sportverenigingen krimpt en er is minder jeugd. Door een tijdelijke sporthal neer te zetten, kunnen we zien hoe de bevolkingskrimp zich ontwikkelt en daarop de sportcapaciteiten in de toekomst aanpassen", licht wethouder Rob Peperzak toe. In de andere twee scenario's stond sporthal Pica Mare centraal. De sporthal zou in die plannen verbouwd worden of er zou een nieuwe sporthal naast verrijzen.

Kosten
De tijdelijke sporthal waar het om gaat is van alle gemakken voorzien en snel te realiseren omdat het prefab is. De hal meet 24 bij 48 meter en is 9 meter hoog. Peperzak noemt hierbij de semipermanente sporthallen van het bedrijf Neptunus als voorbeeld. De kosten zullen zo'n twee miljoen euro bedragen over tien jaar; 700.000 à 800.00 euro om de hal te bouwen en 9.000 euro aan huur per maand. De gemeente zal de sporthal huren van een exploitant. Wie de exploitant van de tijdelijke sporthal wordt, is nog niet bekend evenals de plaats waar deze zal komen te staan. Wel is duidelijk dat de sporthal in Gennep komt te staan. De kosten voor de sporthal zijn nog niet in de begroting meegenomen. In de gemeente Gennep zijn er vier gymzalen, een sportzaal, een sporthal en een zwembad. In dit scenario blijven alle vier de gymzalen binnen de gemeente Gennep geopend. De raad moet zich nog buigen over het voorstel van het college.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant