De Zwarteweg in Milsbeek.
De Zwarteweg in Milsbeek.

'Aanpak Zwarteweg in Milsbeek ligt op schema'

Algemeen 413 keer gelezen

MILSBEEK | De plannen voor de Zwarteweg in Milsbeek liggen op schema. Dat laat het college van B en W van de gemeente Gennep weten in een reactie op de schriftelijke vragen van CDA Gennep. De partij maakte zich zorgen over de voortgang van de aanpak aan de weg.

De Zwarteweg is al jaren onderwerp van discussie. Aanwonenden pleiten al meer dan 20 jaar voor de aanleg van een rondweg om het dorp waardoor het vrachtverkeer van en naar de zandgroeve niet meer door de kern hoeft. Om de overlast zoveel mogelijk in te dammen en het verkeer in goede banen te leiden tot de nieuwe weg er is, worden er maatregelen genomen op de Zwarteweg. De zogeheten 'quickwins' zoals het college de maatregelen noemt.

Tweede kwartaal 2020
Afgelopen april stelde het college van B en W een tijdschema op voor de aanpak van de drukke verkeersader. De korte termijn maatregelen zijn met aanwonenden en de groep Zand Erover besproken. "Als college hadden we voor ogen meerdere quickwins te realiseren, maar uit overleg met omwonenden bleek dat er niet zoveel nodig zijn", licht wethouder Janine van Hulsteijn toe. Onder meer het aanleggen van een vrijliggende fietsstrook met een barrière tussen gemotoriseerd verkeer en fietsers en voetgangers is geschrapt. Wel is er behoefte aan geluid/trillingswerend asfalt en een voorsorteervak bij SV Milsbeek. Deze oplossingen voor De Diepen tot aan de bebouwde kom worden in het tweede kwartaal van 2020 gerealiseerd. Het college streeft om dit jaar nog met een ontwerp te komen voor de korte termijn maatregelen binnen de bebouwde kom.

'Op schema'
Het schrappen van enkele quickwins heeft ervoor gezorgd dat de begrote kosten flink terugvallen. De aanvankelijk becijferde anderhalf miljoen euro valt nu uit op zo'n twee ton. Van Hulsteijn: "Het aanleggen van een fietspad of fietstunnel gaat al snel richting één miljoen euro. Bovendien is het lastig bij de Zwarteweg; je hebt maar een bepaalde wegbreedte. Door het schrappen van zulke maatregelen gaat al snel het geld met scheppen naar beneden." Van Hulsteijn geeft aan dat alles op schema ligt. "We zijn momenteel bezig met de tracéstudie voor de doorsteek van de Ringbaan naar de N271. Er wordt nog steeds gewerkt volgens de planning."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant