Susie Lemain.
Susie Lemain.

Fysiotherapie Cuijk Centrum start met Mama Baby Fit!

Zakelijk 131 keer gelezen

Vanaf juni kunnen moeders en hun pas geboren kindje meedoen met de wekelijkse lessen van Mama Baby Fit: een leuke manier van sporten voor moeders samen met hun kindje.

'We verzorgen al een aantal jaar na de geboorte van het kindje een gratis introductie les Mama Baby Fit en hebben gemerkt dat de moeders het erg leuk vonden om hier een vervolg aan te geven. Dat kan vanaf nu!' geeft Susie Lemain aan, docente Mama Baby Fit en fysiotherapeute van Fysiotherapie Cuijk Centrum.|
Bij de introductie les van Mama Baby Fit worden er tips aan de moeders gegeven door onze kinderfysiotherapeute en door mijzelf. Ook zijn er zo kort na de geboorte toch altijd veel vragen en die kunnen dan doorgenomen worden. Daarnaast delen de moeders hun ervaringen met de anderen. 'Het is leuk om te zien hoe enthousiast de moeders zijn. Er worden in de les oefeningen samen met het kindje gedaan en we bespreken de motorische ontwikkeling van een kindje evenals manieren om bijvoorbeeld een kindje op te pakken en te dragen.
Bij Mama Baby Fit gaan de moeders oefeningen doen samen met hun kindje. De lessen zijn gericht op het opbouwen van de conditie en het versterken van de spieren van de moeders. Met name de romp- en bekkenbodemspieren verdienen na een zwangerschap extra aandacht. Daarnaast is er ook aandacht voor het stimuleren van de motoriek van het kindje.
'Door samen te bewegen met je kindje bevorder je de hechting tussen moeder en kind', vervolgt Susie. Even tijd voor jezelf, maar ook samen met je kindje.
Extra voordeel van de cursus Mama Baby Fit is dat er geen oppas geregeld hoeft te worden, want je neemt je baby gewoon mee!
Er kan gestart worden rond de 6 tot 8 weken na de bevalling. Iedereen kan deelnemen aan de cursus, ongeacht of je voor of tijdens je zwangerschap hebt gesport, je sport op je eigen niveau.
Veel moeders volgen voorafgaande aan de bevalling de lessen ZwangerFit van Susie. 'Ik geef al ruim 7 jaar zowel theorielessen als praktijklessen ZwangerFit en hierbij nog een nieuwtje: Sinds kort kunnen de deelneemsters naast de indoorlessen ZwangerFit ook kiezen voor outdoorlessen! In de buitenlucht aan je eigen conditie werken!
Mama Baby Fit en Zwanger Fit worden gegeven door Susie Lemain. De lessen vinden plaats in onze hoofdvestiging in Laco Sportcentrum Cuijk, St Annastraat 1 in Cuijk.
Informatie en aanmelden kan via het telefoonnummer 0485-313205 of per mail info@fysiotherapiecuijk.nl. Meer informatie is ook te vinden op www.fysiotherapiecuijk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant