Het team van Elzendaalcollege Boxmeer wist zich na drie spannende debatten te plaatsen voor de finaleronde van het NK Debatteren.
Het team van Elzendaalcollege Boxmeer wist zich na drie spannende debatten te plaatsen voor de finaleronde van het NK Debatteren.

Debatteam Elzendaalcollege Boxmeer naar finale NK Debatteren

Onderwijs 9.383 keer gelezen

BOXMEER/GORINCHEM | Marie Bellemakers (5 VWO), Felice Cicero (6 VWO), Simon Daals (6 VWO) en Cecile Urlings (6 VWO) van Elzendaalcollege Boxmeer hebben zich afgelopen week tijdens de voorrondes van het NK debatteren voor scholieren in Gorinchem geplaatst voor de finale.

De leerlingen gingen tijdens deze eerste voorronde, waarin 38 van de 110 deelnemende scholen vertegenwoordigd waren, de verbale strijd met elkaar aan over actuele en uitdagende maatschappelijke thema's, waaronder de viering van religieuze feestdagen, gender van wereldleiders en het gebruik van social media.
Voor Marie was dit haar debuut op een debattoernooi, de andere teamleden wisten allen hun score met meer dan een half punt te verbeteren ten opzichte van vorig jaar. Felice zette zich daarmee zelfs in de top tien van het individuele sprekersklassement van ruim 170 leerlingen.

Finaleronde
Het team van Elzendaalcollege Boxmeer wist zich na drie spannende debatten te plaatsen voor de finaleronde op zaterdag 18 januari 2020 op de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant