Hoofdtrainer Michel Kuijpers wil in principe verder bij Hapse Boys. 'Ik voel alleen iets voor een vertrek als er een eerste- of tweedeklasser zich meldt.' (foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)
Hoofdtrainer Michel Kuijpers wil in principe verder bij Hapse Boys. 'Ik voel alleen iets voor een vertrek als er een eerste- of tweedeklasser zich meldt.' (foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl) Foto: Jeff Meijs

Michel Kuijpers (Hapse Boys): 'Jeugdigheid en naïviteit moeten we omzetten in zakelijkheid'

Voetbal 742 keer gelezen

HAPS | Het gaat goed met Hapse Boys. De huidige klassering maakt duidelijk dat de Hapsenaren, in tegenstelling tot in 2016 en 2018, niet bezig zijn met een gevecht tegen degradatie uit de derde klasse. Dat stemt tot tevredenheid bij hoofdtrainer Michel Kuijpers. "We hebben dit seizoen ook in elke verloren wedstrijd kansen gehad op een overwinning."

Door Martijn Schwillens

Terwijl op de achtergrond de dames van Hapse Boys de stereo in de kantine op standje burenruzie zetten, nestelt Kuijpers zich rustig op een stoel in de geluidsdichte bestuurskamer. "Elke donderdag draaien de speelsters van ons damesteam in toerbeurten de kantinediensten. Ze maken er altijd weer een feestje van", zegt de Hapse coach. Er is dan ook genoeg reden om de lachen, weet Kuijpers. "Het gaat prima, al had ik liever in die andere derde klasse D (Zuid) gezeten. Er wordt beter gevoetbald in de regio Nijmegen-Groesbeek. Bijna alle teams hebben meerdere spelers die op niveau zijn opgeleid. Dat zie je terug. Bovendien spelen vrijwel alle clubs op kunstgras. Dat is uit een nadeel, want onze tegenstanders trainen en spelen elke week erop. Neem DVOL, die hebben een prima grasmat als hoofdveld, maar die switchten speciaal voor ons bezoek naar kunstgras. Voor thuiswedstrijden is het gelukkig een voordeel dat we gras hebben."

Jonge spelersgroep
Kuijpers werkt op De Berkte met een zeer jonge spelersgroep. De doelstelling voor de promovendus is helder: handhaving. "Daar gaan we volle bak voor en we liggen ook op schema", zegt hij. "Als ons dat lukt, hebben we het heel goed gedaan. Job Kemperman en Joost van der Groes zijn gestopt. Er is een zeer jonge groep overgebleven. Vorig jaar is de U19 volledig doorgeschoven en dit seizoen hebben al jongens minuten gemaakt die officieel nog voor de U17 mogen uitkomen. De jonge jongens doen het goed, maar nu breekt de fase aan dat de nonchalance en naïviteit -inherent aan die jeugdigheid- wordt omgezet in zakelijkheid." Voetballend is er weinig aan te merken op het spel van zijn ploeg, vindt Kuijpers. "We doen iedere wedstrijd volop mee, dus ik wijk ook niet af van onze speelwijze (4-3-3, red.). Ik geloof niet in resultaatvoetbal, maar het is wel belangrijk dat we de kansen die we elke week krijgen gaan afmaken. Daarnaast lopen we nog teveel tegen domme tegendoelpunten aan. Dat maakt nog te vaak het verschil tussen een 2-1 overwinning of een 1-2 nederlaag. Neem de wedstrijd tegen Blauw Wit (koploper). Die verliezen we 2-3, maar hun trainer was de eerste om toe te geven dat we bij rust met 3-0 voor hadden moeten staan. Als we de kansen gaan afmaken, moeten we rond plek acht of negen kunnen gaan eindigen."

Persoonlijke ambities
Kuijpers is bezig aan zijn tweede seizoen bij Hapse Boys. "De voorzitter kwam laatst naar me toe en zei dat hij me een 10-jarig contract wilde geven. Het zegt iets over de tevredenheid bij het bestuur, de spelers en onze fans. Ik wil zelf ook blijven, tenzij er zich een ambitieuze eerste of tweedeklasser aandient. Ik heb vorig jaar mijn UEFA A behaald en wil op termijn wel op dat niveau werken."
Hapse Boys is zondagmiddag gastheer van Trekvogels. De Nijmegenaren staan op een derde plaats in klasse 3D. Het verschil tussen beide teams is echter maar vier punten. Hoofdtrainer van Trekvogels is Dinand van Haaren, die vroeger als speler furore maakte bij JVC Cuijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant