Het sociale aspect speelt een belangrijke rol bij het zwemuurtje.
Het sociale aspect speelt een belangrijke rol bij het zwemuurtje. Foto: Dorry Smeets

Alle vrouwen welkom bij zwembeweeguurtje Gennep

Human Interest 561 keer gelezen

GENNEP | Sinds september is er iedere zaterdagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur bij Pica Mare in Gennep een 'zwembeweeguurtje' voor vrouwen. De driemaandelijkse proef zit er bijna op. Het is echter zo succesvol dat iedereen verder wil. Ook Pica Mare doet een duit in het zakje.

Door Dorry Smeets

Hoewel ze er zelf heel bescheiden over doet, is Malica El Ghazi de grote motor achter het zwemuurtje. "Er was onder de vrouwen een grote behoefte", vertelt ze, "daarom ben ik naar de leiding van Pica Mare en verschillende instanties gestapt." Bij het zwembad werd direct enthousiast gereageerd, waarna Malica bij de gemeente Gennep aanklopte en voor de proefperiode van drie maanden een eenmalige subsidie kreeg. Daarnaast betaalden de deelneemsters een eigen bijdrage. Het was direct een groot succes. Wekelijks komen er zo'n dertig vrouwen van allerlei nationaliteiten die ervan genieten en het goed met elkaar kunnen vinden. "Het is mooi om dit te ervaren", laat zweminstructrice Mariëtte Jans-Beken weten, "het is echt een ontmoetingsplaats. De vrouwen helpen elkaar en zijn trots op de ander als iets lukt."

Verdergaan
Eind deze maand loopt de proefperiode af en zou er dus ook geen subsidie meer zijn. Ermee stoppen is geen optie. Het lukte Malica om een kleine bijdrage te krijgen vanuit het onlangs getekende Sportakkoord. Maar ook Pica Mare doet een duit in het zakje. Mariëtte: "Wij hebben de prijs aangepast en alles valt straks onder ons beheer. Er moet wel een hogere eigen bijdrage betaald worden. Om dit blijvend door te kunnen zetten, hebben we een minimaal aantal deelneemsters nodig. Daarom zoeken we nog nieuwe leden. Wellicht is het nog niet bekend in de regio dat wij hier zo'n geweldig zwemuurtje hebben."
Voor vragen en opgave, mail naar: m.elghazi2020@hotmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant