Koninklijke onderscheiding voor twaalf jubilerende brandweermannen Graafse korps.
Koninklijke onderscheiding voor twaalf jubilerende brandweermannen Graafse korps.

Koninklijke onderscheiding voor twaalf jubilerende brandweermannen Graafse korps

Algemeen 670 keer gelezen

GRAVE | Burgemeester Lex Roolvink heeft zaterdagavond bij de jubilarissenavond van de brandweer Post Grave koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan twaalf brandweerlieden die al tenminste twintig jaar werkzaam zijn als vrijwillige brandweerman.

Het gaat om Ferdi Barten (47), Arnold Hol (50), Henrico Peters (50), Erwin) Raaijmakers (49), Mathieu Bongaards (53), Geert Broens (51), Cas van de Mosselaar (56), Dick van Zwam (55), Mark van Tuijn (53), Jurgen Rutten (44), Tom Siebers (48) en de 70-jarige Fred van Heesch, die na 21 jaar dienstverband actief is geweest in verschillende bestuursfuncties. Van Zwam en Van Tuijn namen afscheid tijdens de jubilarissenavond.

Decoratieverlening
Sinds mei 2005 volgt de minister van Binnenlandse Zaken het beleid dat een vrijwillige brandweerman of brandweervrouw op het moment dat hij of zij twintig jaar bij de brandweer actief is, voor een decoratie in aanmerking komt. Bij het korps van Grave is er voor gekozen om bij een afscheid te decoreren. Op 1 januari 2020 eindigt deze decoratieverlening aan leden van de vrijwillige brandweer. Vandaar dat de burgemeester voor alle leden van de brandweer die meer dan twintig jaar in dienst zijn, een koninklijke onderscheiding heeft aangevraagd. "Een vrijwillig brandweerman staat dag en nacht paraat voor de maatschappij. Deze vrijwilliger voert hetzelfde werk uit als een beroepsbrandweerman. Dit naast een reguliere baan of eigen bedrijf", aldus de gemeente.
De brandweermannen zijn actief in verschillende functies, zoals (hoofd)brandwacht, chauffeur, officier van dienst en postcommandant.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant