SV Milsbeek is de nieuwe koploper in de vierde klasse H.
SV Milsbeek is de nieuwe koploper in de vierde klasse H. Foto: Bas Delhij

4H: SV Milsbeek nieuwe koploper, Gassel wint met negen man van SCV'58

Voetbal 759 keer gelezen

Milsbeek is de nieuwe koploper in de vierde klasse H. De Noord-Limburgers (3-0 tegen SES) profiteerden optimaal van het puntverlies van Achilles Reek: 1-1 bij Juliana Mill. In de top-5 kwamen ook Festilent en SCMH tot winst. Constantia deed zich tekort tegen SIOL. Met negen man wist Gassel de derby te winnen (2-3) bij SCV'58, dat hekkensluiter blijft.

Milsbeek hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om tot drie punten te komen tegen SES, dat duidelijk in de hoek zit waar de klappen vallen. Met name de 3-0 van Bas Broekman was daar een mooi voorbeeld van. Keeper Jon de Klein schoot de bal tegen de rug van de Milsbeekse spits en zag tot zijn schrik het leer achter hem in het doel vallen. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist. Pépe van Hoeve en Wahid Rashidi hadden voor een 2-0 ruststand gezorgd. SES speelt komende week een heuse degradatiekraker tegen VIOS'38, dat thuis tegen SCMH goed voor de dag kwam, maar na 90 minuten opnieuw met lege handen stond. Mike Linders maakte de enige goal van de middag namens de Mariaheiders, die twee punten inliepen op Achilles Reek. "Het was geen goede wedstrijd", concludeerde Tom van Dalen (SCMH).
Ook Festilent pakte drie punten tegen De Zwaluw. Chiel Noijen en Jochem Fleuren zorgden voor een reguliere 2-0 overwinning voor de mannen van trainer Edwin Peters. De Zwaluw pakte slechts één punt in de laatste vijf wedstrijden.

Gelijkspel Constantia en Achilles Reek
Constantia liep schade op door thuis niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel tegen middenmoter SIOL. "We speelden vandaag beste wedstrijd van het seizoen", keek Gert Jan Reijnen (Constantia) terug. "We kwamen ongelukkig op achterstand door een fout in onze verdediging (doelpunt Jaouad Nassradinne), maar daarna hebben we het spel bij vlagen gedicteerd. Onder mijn leiding zijn we niet eerder zo sterk voor de dag gekomen. Uiteindelijk maken we vijf minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker door Tim Blonk. Als we deze stijgende lijn qua voetbal blijven doorzetten, komen de resultaten weer vanzelf."
Koploper Achilles Reek speelde met 1-1 gelijk tegen Juliana Mill. Het venijn zat 'm letterlijk in de staart. In de 89ste minuut kwam Juliana op voorsprong door Boyd Heijnemans. Roy de Haas maakte in de vijfde minuut van blessuretijd gelijk namens de gasten.

Gassel wint met negen man in Velp
Gassel trok met negen man de overwinning naar zich toe bij SCV'58. Cas van Houtum en Ramon van der Venne zorgden voor een 0-2 tussenstand. Myron van Dijk bracht de spanning terug namens SCV'58, maar opnieuw Van Houtum leek Gassel een gemakkelijke driepunter te bezorgen in Velp. Gassel-trainer Dennis Koenders: "Op het moment dat ik drie keer had gewisseld, raakte Ted Wolfs (hoofdblessure) geblesseerd en kreeg Dirk van Spijk rood. We waren nauwelijks bekomen van die tegenvaller toen het ineens 2-3 kwam te staan (kopbal Pascal van Thiel). Uiteindelijk hebben we tot half vijf doorgevoetbald en met negen man de overwinning kunnen behouden. Ik ben extreem trots op de ploeg."
De wedstrijd tussen DSV en Toxandria, dat deze week bekend maakte dat trainer Jos Koenen bezig is aan zijn laatste seizoen in Rijkevoort, eindigde in een 0-0 gelijkspel.