Heijen verloor, net als Achates.
Heijen verloor, net als Achates. Foto: Jeff Meijs

4G: Heijen is het even kwijt, Achates verliest thuis van America

Voetbal 267 keer gelezen

Heijen liep zondag tegen de derde nederlaag in de afgelopen vier weken aan. Ondanks de 3-0 nederlaag bij SVEB staat de formatie van trainer Peter ten Haaf nog steeds maar op slechts drie punten van koploper SV United, dat zelf voor de tweede week op rij onderuit ging. Achates was thuis niet opgewassen tegen America en verloor met 1-2.

"De bal ging huilend van het veld", verwoordde Peter ten Haaf met veel gevoel voor symboliek de manier waarop zijn ploeg ten onder was gegaan bij middenmoter SVEB (3-0). "Een mentaal dingetje. En juist wanneer alle concurrenten ook punten verspelen."
Achates was qua kansen niet veel minder dan America, maar stond na afloop toch weer met lege handen. Nadat Ruben Albers namens de thuisploeg een grote kans had gemist, tekende Koen Houben voor de 0-1. Davy Rasing besliste de wedstrijd in de laatste minuut, al deed Teun Lemmen in blessuretijd nog iets terug.