Zwemkanjers breidt het aanbod zwemlessen in Gennep uit. (foto: Jos Gröniger)
Zwemkanjers breidt het aanbod zwemlessen in Gennep uit. (foto: Jos Gröniger)

Zwemkanjers breidt aanbod zwemlessen in Gennep uit

Algemeen 1.603 keer gelezen

GENNEP | Zwemkanjers, de aanbieder van zwemlessen in kleine groepjes in Gennep en Overloon, gaat in de Niersstad het lessenpakket uitbreiden naar zeven dagen per week. De organisatie duikt in het gat dat ontstaat nu fitnessschool Basic-Fit het de exploitatie van het bad in Norbertushof overgedragen heeft aan Real-Time Sport.

Door Jos Gröniger

Omdat Basic-Fit zwemmen niet in het sportprogramma opgenomen heeft, wordt samengewerkt met Real-Time sport van Milsbekenaar Ron Bos. Door deze samenwerking is er meer ruimte gekomen voor Zwemkanjers. Er zijn nu dagelijks tussen 8.00 en 22.00 uur activiteiten voor jong en oud. In januari breidt Zwemkanjers uit met baby- en peuterlessen.
"We zijn hartstikke blij met de ruimte en de uren die we hier kunnen invullen. De wachtlijst die hadden is grotendeels weggewerkt", zegt Suzanne Brienen van Zwemkanjers, "Het zwembad is prikkelarm en de watertemperatuur is met 31 graden aangenaam. De kinderen worden niet afgeleid door objecten zoals duikplanken en een glijbaan. En omdat de ruimte het niet toelaat dat er veel ouders en begeleiders toekijken, kan er in de bar op groot scherm meegekeken worden. Voor het diplomazwemmen gaan we naar Landal De Vers in Overloon of Pica Mare in Gennep."

Pedagogische achtergrond
Suzanne en haar collega's hebben een pedagogische achtergrond. Zij geven de zwemlessen in groepjes van drie tot vijf kinderen. "De persoonlijke aandacht is daardoor groter. Kinderen die zich niet zo goed kunnen concentreren houden we zo beter bij de les. En we kunnen zelfs één op één lesgeven", vervolgt Suzanne Brienen.
Zwemkanjers biedt in Gennep vanaf het nieuwe jaar zeven dagen per week zwemlessen. "Je kunt hier dan zelfs op zondag terecht", zegt Brienen tot slot. Kijk voor meer informatie op de website www.zwemkanjers.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant