Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Met glasvezel klaar voor de toekomst.
Met glasvezel klaar voor de toekomst. (Foto: )

Eerste glasvezelkabel wordt deze maand gelegd in Grave

  •   257 keer gelezen

GRAVE | Deze maand gaat de eerste glasvezelkabel in de gemeente Grave in de grond. In de zomer van 2020 zijn alle adressen in de gemeente aangesloten.

In Grave legt E-Fiber een openbaar, voor elke provider toegankelijk, glasvezelnetwerk aan. Dit wordt uitgevoerd door aannemer SPIE. Volgens de planning zal het nieuwe glasvezelnetwerk in mei 2020 klaar zijn voor gebruik. De planning kan bekeken worden op e-fiber.nl/land-van-cuijk. "Glasvezel biedt maximale snelheden; het is niet te vergelijken met het koperen netwerk. Ik adviseer iedereen om mee te doen, dan zijn we klaar voor de toekomst!", aldus wethouder Anja Henisch (LPG).

Huisaansluiting
Alle huishoudens en bedrijven krijgen een gratis glasvezelaansluiting in huis. Indien men daadwerkelijk gebruik wil maken van het nieuwe netwerk, is het afsluiten van een glasvezel abonnement noodzakelijk. Dit is nog steeds mogelijk bij één van de providers. Glasvezel speelt in op groeiende vraag naar data, denk aan 1000 Mbit/s en tot wel 50x zo snel up- en downloaden.

Meer berichten