Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
V.l.n.r.: Teun Wientjes, Sam Cornelissen en Jan van Riet hadden de eer om de eerste steen van de nieuwe Parkboerderij te mogen leggen.
V.l.n.r.: Teun Wientjes, Sam Cornelissen en Jan van Riet hadden de eer om de eerste steen van de nieuwe Parkboerderij te mogen leggen.

'Eerste steenlegging' en vlag in top bij Parkboerderij in Avonturenpark Oploo

  •   896 keer gelezen

OPLOO | De Oploose (burger)raadsleden Teun Wientjes, Sam Cornelissen en Jan van Riet hadden vorige week vrijdag de eer om de eerste steen van de nieuwe Parkboerderij in Oploo te mogen leggen.

In aanwezigheid van vele vrijwilligers die bij de bouw betrokken zijn en enkele genodigden, onder wie een vertegenwoordiger van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij die ook nog een financiële bijdrage mocht toezeggen, vertelde voorzitter Tiny Hendriks van Stichting Graancirkel Oploo over de totstandkoming van het Avonturenpark, gevolgd door Openluchttheater De Speultuin' en nu dus de bouw van een onderkomen voor de ontvangst van artiesten en gasten van het theater, maar ook voor allerlei andere activiteiten. Daar zal het volgens Tiny Hendriks niet bij blijven, want er zijn al ideeën voor de bouw van een oud bakhuisje.
Mantje Vloet sprak als vicevoorzitter van de Dorpsraad Oploo en als voorzitter van de Adviesraad Vitale Kernen (AVK) in Oploo zijn waardering uit voor het traject dat tot nu toe geleid heeft tot de bouw van de boerderij. Dankzij een goed onderbouwd plan kon de AVK instemmen het college van B en W positief adviseren; met het gevolg de toekenning van een subsidie van 265.000 euro, te gebruiken voor de materialen en met de opdracht om de overige fondsen voor de bouw zelf te werven of gebruik te maken van de vele vrijwilligers die Oploo rijk is. Vloet: "Weer is Oploo een aanwinst rijker, iets om trots op te zijn!"

Meer berichten