Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Deze week heeft Stichting Activiteiten Mill besloten op 1 januari 2020 geen Unox Nieuwjaarsduik te organiseren in de Kuilen.
Deze week heeft Stichting Activiteiten Mill besloten op 1 januari 2020 geen Unox Nieuwjaarsduik te organiseren in de Kuilen. (Foto: Stichting Activiteiten Mill)

Waterpeil de Kuilen bij Langenboom te laag: 1 januari 2020 geen Nieuwjaarsduik

  •   464 keer gelezen

LANGENBOOM | Deze week heeft Stichting Activiteiten Mill (SAM) besloten op 1 januari 2020 geen Unox Nieuwjaarsduik te organiseren in de Kuilen tussen Langenboom en Mill. Reden hiervoor is het huidige lage waterpeil van de Kuilen aan het stranddeel bij het paviljoen. Het is ruim 60 centimeter lager dan vorig jaar, waardoor het allemaal behoorlijk snel steil afloopt onderwater.

Bij minder goed weer zijn er al minimaal 200 deelnemers, bij goed weer waren het er al ooit ruim 350. Bij deze aantallen kan SAM de veiligheid bij deze lage waterstand niet garanderen en heeft dus besloten de organisatorische voorbereidingen voor de Nieuwjaarsduik van 1 januari 2020 te staken.
In het bestaan van deze Nieuwjaarsduik is dit de tweede keer dat deze niet door kan gaan. Op 1 januari 2011 werd de Unox Nieuwjaarsduik in de Kuilen ook geannuleerd. Destijds omdat er ijsvorming in het water was en duiken te gevaarlijk zou zijn. SAM werkt bij de Nieuwjaarsduik samen met zowel de Sea Devils, reddingsbrigade Erica en HaBe Opleidingen om de veiligheid in en rond het water zo optimaal mogelijk te kunnen garanderen. Maar natuurinvloeden als ijsvorming en een te lager waterstand bieden te veel risico's, vandaar dat de Nieuwjaarsduik van 1 januari 2020 geannuleerd is.

Meer berichten