Constantia scoorde er lustig op los in Reek.
Constantia scoorde er lustig op los in Reek. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

4H: Veegpartij Festilent en Constantia, puntverlies SCMH en zege SES in degradatiekraker

Voetbal 1.639 keer gelezen

SV Milsbeek heeft met succes de koppositie in vierde klasse H verdedigd. De Noord-Limburgers wonnen met moeite van SIOL (1-2) en blijven aan kop. Van de achtervolgende ploegen deden Constantia en Festilent uitstekende zaken door ruim te winnen bij respectievelijk Achilles Reek (1-6) en Gassel (1-5). SCMH leed opvallend puntverlies bij laagvlieger Toxandria, terwijl SES drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie pakte door thuis te winnen van VIOS'38.

Pepe ten Hoeve kroonde zich, niet voor het eerst dit seizoen, tot matchwinner in de wedstrijd tussen SIOL en SV Milsbeek. De Katwijkers waren voetballend niet veel minder dan de gastclub, maar een gebrek aan doortastendheid op de helft van de Limburgers deed SIOL de nek om. Milsbeek speelde met vertrouwen en beloonde zichzelf met twee doelpunten via Ten Hoeve. Pas bij een 0-2 stand deed SIOL iets terug. De 1-2 werd geclaimd door zowel Willem de Haan als Yassin Boussif.

Constantia kleineert Achilles
De titelstrijd in de vierde klasse H blijft ongekend spannend. Lang was de vraag echter of Achilles Reek zich daadwerkelijk kon meten met de échte titelkandidaten. Er is nog niets beslist, maar duidelijk is wel dat Constantia voorlopig wat stabieler lijkt. De Wanroijnaren veegden in een onderlinge ontmoeting Achilles van de Reekse grasmat: 1-6. Al na vijf minuten stond het 0-2 door goals van Milano van der Cruijsen en Ruud van Duinhoven, die een vrije trap in de winkelhaak schoot. "Daarna drukten we door, maar konden we de beslissing voor rust niet forceren", aldus Gert Jan Reijnen van Constantia, dat de wedstrijd meteen na de thee besliste via Giel Martens. "Nadien was het gallery-play van onze kant. We creëerden een handvol kansen en wisten nu wel de kansen te benutten, iets wat vorige week niet lukte." Van der Cruijsen voltooide met twee treffers zijn hattrick en ook invaller Bas Selten vond het net. "Het collectief is hecht en sterk. Het niveau in wedstrijden en trainingen is gedurende het seizoen omhoog gegaan en dat resulteert zich in de uitslag vandaag. Complimenten voor deze groep en genieten voor ons als staf."

Festilent derde na winst in Gassel
Festilent is de nieuwe nummer drie dankzij een 5-1 overwinning bij Gassel. Een eigen doelpunt op slag van rust bleek de scherprechter in deze ontmoeting. Nadat Bram Geurts al na vijf minuten op schitterende wijze voor 0-1 had gezorgd, ontwikkelde zich een aantrekkelijke eerste helft in Gassel, voor wie Niels Paters de 1-1 aantekende op aangeven van Cas van Houtum, die kort erop dé kans op 2-1 miste. Festilent had echter de overhand en het was aan doelman Sjors Cuppen te danken dat de gasten bij de thee slechts één doelpunt voorstonden. In het laatste half uur liep Festilent alsnog uit naar een ruime overwinning. Pepijn Schonenberg, Jelle van den Heuvel en U19-speler Daan Manders zetten de 5-1 eindstand op het bord. "Festilent was veel effectiever en de betere ploeg, ondanks dat er misschien meer in had gezeten. Ik denk wel dat we tegen één van de mogelijke kampioensploegen hebben gespeeld", blikte Gassel-trainer Dennis Koenders terug. Zijn evenknie Edwin Peters (Festilent): "Na de 0-1 waren we slordig en kwam Gassel terecht op 1-1. Na rust zijn we oppermachtig en maken we de wedstrijd netjes af. Snel na rust de 1-3 van Pepijn Schonenberg. Toen was de wedstrijd gelopen en was het klaar."

Paal en lat voorkomen winst SCMH
SCMH liet twee dure punten liggen bij laagvlieger Toxandria: 0-0. Doelman Dave Albers van 'Tox' had letterlijk een engeltje op zijn lat, want Stan Rovers, Mike Linders, Randy bakker en Thijs Kanters raakten namens de gasten maar liefst vier keer de paal of de lat. De overige kansen waren een prooi voor Albers, die zijn doel schoon hield en daarmee een belangrijk puntje pakte voor zijn ploeg. Martijn Brandts had de beste kans namens de thuisploeg, maar hij stuitte op de goalie van SCMH. "We hebben onszelf niet beloond", vond SCMH-trainer Tom van Dalen. "Zeker in de tweede helft waren we heer en meester. We moeten vooral rustiger worden voor het vijandelijke doel."

SES doorbreekt negatieve reeks
SES wist na negen wedstrijden op rij zonder overwinning weer eens drie punten te pakken. De Langenboomse formatie draaide thuis in de degradatiekraker tegen VIOS'38 een 0-1 achterstand om. Thomas Jenniskens zette halverwege de eerste helft de Beugenaren op voorsprong. Vrijwel direct vanaf de aftrap tekende Tom Verberk voor de gelijkmaker. SES bleef daarna druk zetten en het overwicht betaalde zich aan het begin van de tweede helft uit. Verberkt ontfutselde de bal en schoot binnen: 2-1.
Elders won Juliana Mill met 2-1 van SCV'58 en behoudt daardoor zicht op de subtop. Berry van Krijl en Jord Thijssen vonden het net namens Juliana.