Jan Janssen schiet uit de draai de 1-3 namens Astrantia tegen GVV'57 binnen.
Jan Janssen schiet uit de draai de 1-3 namens Astrantia tegen GVV'57 binnen. Foto: Marieke Lemmen

5F: Astrantia meldt zich in titelstrijd na winst bij GVV'57; SVS weer eens

Voetbal 512 keer gelezen

Astrantia heeft zich ontwikkeld tot een outsider voor het kampioenschap in de vijfde klasse F. De ploeg uit Middelaar verraste met een 1-3 overwinning bij GVV'57 en staat nu derde. DWSH'18 verloor bij koploper Merselo en moet pas op de plaats maken. SVS won na zes opeenvolgende nederlagen weer eens. Tegen Sambeek werd het 3-1 voor de rood-witten, die nu weer in de middenmoot staan.

Aanvankelijk viel er weinig te genieten in de topper tussen GVV'57 en Astrantia. Beide teams konden niet echt een vuist maken in de eerste helft. Tot de 35e minuut, toen Thijn Fransman een mooie, door Tim Sengers en Dennis Simons opgezette, aanval wist af te ronden: 0-1. In de tweede helft kwam GVV'57 langszij doordat een voorzet vanaf rechts goed werd verwerkt dppr Vidjay Adkerk: 1-1. Astrantia zocht meteen de aanval en kwam door een eigen doelpunt, toen een schot op doel van Fransman werd geraakt door een Graafs been, al snel weer op 1-2. Jan Janssen schoot in de draai de 1-3 tegen de touwen. GVV'57 drong nog wel aan, maar het slotoffensief kwam te laat.
Een andere topper werd vanmiddag gespeeld in Merselo, waar de koploper naaste concurrent DWSH'18 op zeven punten achterstand zette door een 2-0 overwinning. Merselo was de betere ploeg en besliste de wedstrijd in het laatste kwartier. In de eerste helft had de thuisploeg al eens de lat geraakt. Camiel van Geenen had de beste kans voor DWSH'18, maar zijn inzet na ruim een uur spelen werd gestopt.

Eindelijk weer eens winst SVS
SVS was de laatste weken bezig aan een vrije val, maar herstelde zich zondag knap door uiteindelijk nog eenvoudig te winnen van Sambeek. Daar zag het bij rust nog niet naar uit, toen de gasten terecht met 0-1 leidden door een goal van Sam Jacobs. In de tweede helft heerste SVS echter en liep het uit naar een 3-1 overwinning. Bibi Biermans zorgde voor de 1-1, waarna Harm Franssen en Daan Roerdink de zege zeker stelden voor de Stevensbeekse formatie, die nu met twaalf punten op een negende plaats staat.
RESIA handhaafde zich op een tweede plek door een 1-0 overwinning op HRC'27; Holthees-Smakt kende weinig moeite met SVOC'01 (4-0) en staat nu vierde.